Wednesday, August 3

Bila senyum pun tidak seikhlasnya...




Sedihnya jika hati tidak dimiliki....

Ada banyak perkara yg ngah kusutkan otak aku skrg ni. Tekanan keje, biasa la tu..semua org ada. Tak mudah untuk seseorg 'perfect' bila di alam kerja, melainkan kerja sendiri...tu pun tetap ada risikonya. Tapi itu bukannya perkara utama yg watkan hati aku kusut.

Aku sedih skrg ni,... jujur sedih. Bila dlm mood tak de tempat di hati dia. Mgkin juga masih ada, tapi seakan tak berbalas, samalah seperti bertepuk sebelah tangan. Mmg lah nak sedih2 sgt ni nape...aku ni kan lelaki. nape? kiranya lelaki tak pernah ada rasa kecewa?? hehehe...


Tips melayan kanak-kanak yang banyak soalan.


Setahun lepas (awat lama bebeno punya cerita ni Fina? : kata anda - -"), waktu tengah cuci piring (kalau dekat semenanjung, saya kena cakap "basuh pinggan" hehe), Dana (adik perempuan waktu tu dia 14 tahun) asked me :

"Nana, blog tu sesuai untuk perempuan ja kan? Kalau lelaki berblog, macam yang jenis lembut saja saya rasa". Maaf BM orang Sabah dalam berkomunikasi agak tunggang terbalik tapi kami tetap dapat A BM sila pandang tinggi sekarang.

And I said "Begini, tidak semestinya Dan. Ramai juga lelaki yang blogging. Ok ja."

Dana : "Tapi lain bha."


kenapa kite takut nak kahwin?

entry pertama dari ain di 100penulisDOTcom. untuk permulaan ain nak terus ketengahkan isu tentang Kahwin :) wahh, baru hari pertama dah sebut pasal isu berat! Relax, dah sampai usia kite tuk tahu tentang Kahwin kahwin dan Kahwin. bak kate PB ain, amik keberkatan sebelum merasa pengalaman. Hurm, sebut pasal kahwin semua jadi takut nak kahwin kan. kenapa yea? Alasan dorang, ekonomi tak kukuh lagi, kewangan masih dalam permulaan. nak teruk lagi, ade je yang suara " Kahwin? giler ko! susah wei nak jaga anak dara orang." SEBABNYA?? " Fikir kahwin boleh buat main ke? duit kalau ade, boleh la jalan beb!" uwh, pasal duit.. okey, Listen!