Friday, July 29

tips menjauhi perceraian


salam jumaat, salam penghulu segala hari

 tadi pagi, awal2 lagi aku dah bangun, sume sebab nak kena hantar anak jiran aka anak kawan aku pegi tadika, mak dia takde, pegi sarikei...sempatlah aku singgah gerai tepi jalan, beli nasi lemak...mmmm...first time makan nasi lemak kat sini seawal jam 7.30 pagi...kul 8, ada meeting tergempar plak...
dalam menikmati breakfast tadi pagi, sempatla aku layan cite "bersama dato" fadilah kamsah tuh...tajuk dia, sangatlah hot, berkaitan perkahwinan, dan masalah berkaitannya...sempatlah aku mencilok tips menjauhi perceraian

Semangat Jiran Tetangga dan tolong menolong sesama manusia

Assalamualaikumwarahmatullahiwabaraktuh.... tak jawab salam dosa...
Bertemu kita kembali di pagi pagi Rabu ini. Semoga hari ini diberkati Allah Insyaallah.

Mingu nie tak produktif langsung. Blog sendiri pun jarang update kalau ada pun buat contest2 jek. Hehehe.... Tak sempat nak bukak lama lama sebenarnya tu yang jarang tinggal komen kat sini macam selalu. Anak anak tak berapa sihat sebenarnya...

So apa topik kita hari nie?  Semangat Jiran Tetangga dan tolong menolong sesama manusia. Halamak topik pun macam makcik2 sebab tu kena bahasakan diri akak.. Walaupun sebenarnya akak nie takde lah tua mana.


Ayam

aku copy lirik lagu ayam dr jalil hamid...

makan leher ayam nanti bersanding kepala teleng yam..
makan tonking ayam nanti mulut tak reti diam
makan kaki ayam kais pagi makan malam
makan cakar ayam sakit gigi siang malam

tapi kalo makan kepala ayam dlm kotak mcnugget happy meal caner????





Nak tengok 'Ustaz dalam TV'


Assalamualaikum...

Beberapa hari lepas, kecoh pasal rancangan Adik & Al-Quran yg diterajui Ustaz Zamri dihentikan gara2 gambar Ustaz Zamri di perhimpunan Bersih 2.0 tersebar luas. Kerana sekeping gambar, TV9 mengambil keputusan untuk menghentikan rancangan tersebut dan akan menyiarkannya kembali selepas Ramadhan. Gara-gara sekeping gambar...

Pada pandangan SiTukangTulis, rancangan Adik & Al-Quran terlalu banyak manfaatnya kepada generasi muda kita yang akan datang. Sebelum ni, selalu gak tengok Adik & Al-Quran, ia banyak membantu menyegarkan semula ilmu tajwid yang dipelajari masa sekolah dan semasa mengaji dahulu. Setiap kali menonton rancangan tersebut, pasti terasa banyak benda yang kita belajar dulu kita dah lupa...malu pun ada gak bila salah jawap soalan yg Ustaz Zamri lontarkan kepada anak2 kecil dalam rancangan tu.


Mana platform untuk anak muda Malaya?


Anak-anak muda di Malaysia, 

Pendapat anda diketepikan? 
 Hak anda dicabul?
(yang ni saje je nak wat gempak.. hahahaha)