Thursday, July 28

perkara memalukan diri sendiri

pernah tak tergelak sendiri bila teringat pasal apa-apa kes yang pernah korang create atau terjadi kat diri sendiri? dan bila diingat-ingat balik rupanya banyak sangat kes memalukan diri sendiri. siap jadi bahan gelak kawan walaupun 2 atau 3 tahun selepas tu. T____T maksudnya dah beranak pinak pun kawan masih boleh gelakkan kita pasal kes zaman muda remaja dulu. haih.

kalau bercakap pasal diri saya, dah banyak sangat dah contoh kawan-kawan saya bongkar sikit-sikit. meh saya bagi contoh pernah terjadi pada diri saya tapi mungkin tak pernah terjadi pada anda:


Entri Kena Plagiat?

Ramai blogger mengadu yang entri mereka kena plagiat. Menggunakan bahasa yang  mudah, plagiat entri blog ini disebut “salin dan tampal” ataupun “copy and paste”. Mudah sahaja untuk lakukannya. Hanya salin entri berkenaan dari blog tertentu dan tampalkan semula di blog anda tanpa menyatakan sumber dan link asal blog yang anda salin itu. ini bermakna, pembaca blog anda ingatkan apa yang dipaparkan itu hasil tulisan anda, sedangkan hakikatnya anda hanya salin dari tempat lain.Hak Cipta dalam Penulisan . Bukan susahpun untuk iktirafkan sumber rujukan, apalagi kalau secara maya. Linkkan sahaja.

--sukati lah kalau aku nak pakai bomoh!!--

salam 1 malaysia semua~

apa pendapat kamu-kamu semua tentang perigi cari timba??perempuan yg terhegeh2 dengan seorang lelaki??uishh,panas jugak tajuk entri ni kan.ok,abaikan..cheese!


'

Di Sini Permulaan Hidup

Agak lama juga tinggalkan sawang dalam belog sendiri :) Al-maklum lah baru mulakan kerjaya selepas tamat belajar.. Banyak yang dipelajari, tapi banyak jugak masalah yang dapat hehehe.. Tak mudah dapatkan permulaan yang baik dalam hidup.. Tapi tak semestinya susah untuk mencari yang baik itu.. Hailaa lama tak serlahkan skill menulis di sini.. But I TRY!