Wednesday, July 27

Ikan Penyet

Salam perkenalan dari saya kepada semua, first time terserempak dengan blog 100penulis ni, buatkan saya terfikir untuk join. Kadang-kadang terdetik gak, mampu ker saya nak ikut semua yang telah di tetapkan? Tapi semuanya dah ikut jadual kan? Just perlu ikut masa masing2 je. Walau apapun, saya nak cuba jugak, pantang menyerah sebelum mencuba. Betul? Jadi andai kata ada salah silap yang saya buat dalam ni. Kiranya, sahabat2 dalam ni boleh tolong tegurkan?

Sebelum ni, kewujudan blog saya atas sebab suka suki jer. Takde niat nak berkecimpung terus pun dalam ni. Dah lama, saya makin jatuh cinta pulak dengan blog kan? It's addictive, that's all i can say. Saya pasti semua yang dah lama tu setuju. (Itu pendapat saya jer). Sila2 jugak singgah kat blog saya ek, tapi blog saya tu fully dalam bahasa sarawak. InsyaAllah nanti saya buat dalam dwibahasa ke ok? hehe

Nak di pendekkan cerita, baru tadi saya terima email daripada 100 penulis ni. Nasib la ada internet connection sekarang ni, boleh saya terus buat apa yang telah di suruh. Idea ni datang tiba-tiba setelah saya baca beberapa entri pertama dalam blog ni tadi. Entry Nasi katok.


#4 Wordless Wednesday - Laptop Percuma


Apa itu Wordless Wednesday? "Blogger akan post entri bergambar tanpa sebarang patah perkataan.."


cerita MALUUU aku

sedang aku blogjogging, tetiba aku DItarik oleh satu contest ni. contest apa? contest 'AKU MALUUU' by kila.
aku teringat pada 1 situasi yang demmmm memalukan dalam hidup aku, mengalahkan kemaluan yang ini.

sebelum tuh, aku nak tanya, korang pernah tak berangan or terbayang or  terpikir yang korang akan melalui satu situasi yang mana korang terjatuh or terduduk atas seorang lelaki HENSEM dalam bas or LRT or monorail or mana2 tempat pon lah. (pergh! sekali lepas!) pernah tak?? pernah tak?? ala2 dalam cerita dalam buku novel cintaN gitu~ hak hak! bukanlah aku nak kata aku pernah terbayang or terpikir or TERberangan pasal situasi ni..tak pernah okeyh!