Tuesday, July 26

Kenapa sakit?


Assalamualaikum semua. Apa khabar? Baguslah kalau anda semua dalam keadaan yang sihat walafiat. Aku agak kurang sihat beberapa hari ni. Doakanlah kesihatan aku ye.

Okay, hari nie aku nak tanya korang semua dan nak share juga sebab musabab kenapa kita sakit. Aku share tiga sebab sajalah ye. Sebabnya, aku sendiri pun tak cukup sihat nak share banyak-banyak. :)

Jom pergi NZ!

Assalamualaikum & Salam 100 penulis:)
tiba-tiba rasa nak buat entri ala-ala rancangan jom pergi jalan-jalan.

ada siapa-siapa pernah terfikir nak melancong ke NZ?jomlah jomlah.tetiba excited.ye saya tahu.habiskan round satu Msia dulu baru fikir nak pergi tempat lain bukan.melancong di dalam negara lebih baik.gunalah barangan buatan Malaysia.tetiba.saya tulis ni in case ada orang teringin nak honeymoon dekat NZ ke apa kan.tapi kalau tak ada orang teringin, still saya nak sambung tulis jugak.kakaka~

di NZ, biri-biri lebih ramai dari manusia.haha.pelik tapi benar.kadar pencemaran di NZ ialah paling rendah + kadar jenayah terendah di dunia.but still, mana ada tempat dekat dunia ni yang tak bahaya kan.beringat sebelum kena.ingatlah orang yang tersayang.iklan lagi.hahaha.siapa nak datang NZ jangan lupa roger saya.saya boleh jadi tour guide.ecewah padahal kau baru habis round North Island je izzati.tak apelah.boleh travel sama-sama kan?ceh berangan.haha.


Keajaiban Manusia dan X-Ray

Assalamualaikum wbt. dan salam sejahtera semua...

Maka hari ini bermulalah giliran aku, azmihamin untuk menulis di blog 100penulis ini. Tapi untuk permulaan ini, aku nak berkongsikan beberapa gambar menarik dengan semua pembaca... (Malas menulis sebab keletihan baru balik dari kelas.. huhu)

Gambar ni merupakan x-ray di wajah seorang wanita rakyat China. Dia tertembak di muka pada tahun 1967, Tahun 1975 dia mendapatkan rawatan dan hanya pada tahun 2010 Baru dia keluarkan peluru tu daripada mukanya...

Lagi gambar tekan read more

Apabila Pompuan Ajak Couple/Kahwin.. Apa???

Hah, zaman skarang nie, macam-macam dah berubah..
Dulu, main surat, skarang sms jer...

Dulu, jalan kaki jer, dari Borneo nak ke Semenanjung, hmm terpaksalah berenang, sebulan-dua sampai lar, hehe..

Dulu, pompuan duduk jer kat dapur, skarang da jadi menteri, tukang masaknya -lelaki..