Thursday, July 7

exercise untuk hilang mengantuk di tempat kerja

okay, this is my 1st entry di blog ni. teruja sekejap hehehehe. walaupun dah baca banyak2 pun still  buntu dan keliru dan celaru.

sedikit ilmu untuk dikongsi. 

****************************
cara hilangkan ngantuk di ofis
****************************



Pergi tak Kembali


Pagi itu seperti biasa, abah & mak sedang membersihkan kawasan depan rumah sementara menunggu aku. Abah a.k.a kawan hantar aku ke pejabat. Setiap pagi kami akan berborak2 tentang hal kerja. Abah memang seorang yg sangat2 memetingkan displin sentiasa menasihati aku  menjadi seorang pekerja yang boleh berjasa kepada negara……Buktinya abah pernah diAnugerahkan Pingat Darjah Kesatria Negara Oleh Yang Dipertuan Agong.

Aku : Rini org balik kul 2 tau abah, lepas tu abah tlg anta org kat lrt ek. Nak g jumpa kak yati & ct
Abah : em ye la…

Di pejabat segalanya berjalan dengan lancar, malah aku melakukan tugas pada hari itu dengan semangat & penuh keikhlasan. Temujanji dengan kak yati & ct membuatkan aku ingin segera masa berjalan dengan lancar. Kami sudah lama tidak berjumpa, pasti segala gossip semasa akan kami bualkan..

Pada Jam 2 petang…

Fynn bukan seorang yang gedik!




안녕하세요
annyeonghaseyo!

Ini gimik sebenarnya.Haha!Saya masih lagi rakyat Malaysia(walaupun mempunyai obssesi melampau untuk menetap di UK.)ANYWAY, here's editor baru anda reporting for duty!

Hello,name saye Fynn!(bukan nama sebenar)