Wednesday, July 6

Saya Dah Bertaubat Encik!


Sambil baca entri oleh fariehan ibrahim di 100 penulis , teringat pula saya satu kisah benar dari pengalaman bekerja saya.Kisahnya begini, seorang peguam didatangi oleh dua orang klien lelaki yang berpakaian wanita yang agak seksi kerana dituduh dalam kes penyundalan. Buat pengetahuan rakan-rakan, kakitangan-kakitangan di pejabat juga hampir keliru untuk memanggil gelaran "Encik" atau "Cik" terhadap si klien ini dan betapa "cantiknya" si klien ini. Apa saya yang dapat tahu, si tertuduh ini memang tidak bersalah kerana dia hanya berlalu sahaja di kawasan kejadian, jadi seharusnya pembelaan terhadapnya dilakukan.

Tutorial : How To Make A Password Protected Entry For Blogger.

Hai assalamualaikum, Fina Sophie here. Slot hari ini sebenarnya bukan slot saya, saya cuma menggantikan slot Gluck Yusof (link boleh diakses oleh ahli editor sahaja) untuk slot beliau minggu ini sahaja sebab saudari Gluck ada exam that needs her to pay 100% concentration dekat her notes & study. Wish her luck people! *HI GLUCK, THANKS FOR GIVING ME THIS CHANCE ;)*

Okey. I would like to go for a little tutorial this time. Been searching for it for a long time til I stumbled upon a blog, tutoring HOW TO MAKE A PASSWORD PROTECTED ENTRY FOR BLOGGER. Yes, for dotblogspotdotcom. Blog saya nama saja guna dotcom, tapi tetap guna platform Blogger. Malas berpindah randah bha. Jadi sememangnya happy bila jumpa tutorial untuk Protected Entry ni. Anggap saja ini entri untuk memanjangkan lagi ilmu berblog yang mungkin ada ramai lagi yang tak tahu.

Baiklah mari jangan membuang masa. Saya dah pernah post entri ni dalam blog Sufilara.blogspot.com saya, tapi blog tu saya dah privet dah. JOM.