Monday, July 4

Ikan duyung

Sejak kecil gua bayangkan ikan duyung itu yang paras rupanya cantik. Berambut panjang. Berekor ikan. Sering muncul dari lautan dan landing di atas batuan.

Dan gua memang sering bayangkan yang seronok-seronok mengenai ikan duyung ini. Lebih-lebih lagi ketika gua kanak-kanak, ada tayangan 'The Little Mermaid' di kaca tv. Maka fantasi gua semakin ganas mengenai hal ini. Tapi gua buat steady je time tu. Lagipun zaman tu belum ada versi Maya Karin.


Maya The Duyung: Ala abang Pert ni, jangan cakap macam tu, malu aiii..
Tapi semua fantasi aku itu luput secara drastik selepas aku mengenal seorang pemfantasi yang juga berfantasi mengenai duyung. Namun dia lebih matang dalam hal-hal ini.

Fantasinya lebih kejam. Berjaya buat aku berfikir luar kotak.

Dialah Lambok, kartunis dalam majalah 'Apo?'. Ada satu kisah 'Bedtime Stories' dalam majalah 'Apo?' tu. Dia berjaya menyampaikan idea melalui lukisan. 

Duyung, makhluk separa ikan separa manusia.


Pengumuman kepada semua Muslim Blogger!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pengumuman kepada semua blogger muslim (terutamanya yang menggunakan domain blogspot)
mari kita buat satu eksperimen...
cuba buangkan 's' yang terdapat pada URL korang masing-masing
dari Blogspot kepada Blogpot
maka akan terpaparlah