Friday, May 27

Frodo dan dunia


Hidup bukan lah sesuatu yang mudah. Hidup di dunia fantasi pun menggambarkan betapa peritnya perjalanan hidup yang perlu kita lalui untuk sampai ke plot happily ever after tu. Bagaimana susahnya Frodo nak bawa naik the one ring pergi gunung dekat Mordor tu, macam tu lah jugak atau lagi susah perjalanan hidup kita. (Analogi Lord of The Rings, kes Obses dengan LOTR) 


selamat bercuti dan berkahwin


wah...sedar tak sedar, kalu tgk kalendar betul2, ari ni merupakan ari last sekolah bagi penggal 1 tahun 2011...mak suka nyah...yang mak tak suka satu je, mak nak kena tanda kerta jawapan budak2, sebab minggu ni minggu exam, habis sume budak2 pakat duk tembak sana tembak sini, pendek kata, habis peluru yang dijual kat kedai tu nyah, depa sume pakat beli...

so, nak le amek kesempatan ni nak ucap selamat bercuti kepada semua guru dan bebudak sekolah yang lain, best la korang kan, cuti 2 minggu tu...ai...cuti2 jugak tau, buku tu nnti jangan dibiar sampai berabuk, kang nnti bukak sekolah, mula ah, otak tu berkarat ijo, payah nak start belajar balik...