Tuesday, April 5

Nak main ke nak gaduh??






Ini entri luahan perasaan. Harap korang semua berhati-hati dengan entri nie. Ops, terlupa pula nak bagi salam. Assalamualaikum semua. Tak menyempat nak post entri nie. Saat menaip nie, tangan aku telah berbandage kiri dan kanan, oh, sungguh menyakitkan. Sila doakan kesejahteraan aku yer kawan-kawan.

Aku bukan apa, macam yang aku bagitahu last week, kat tempat aku ada pertandingan bola jaring. Aku bukan nak cakap aku team aku nie hebat, tapi memang kami nie antara team yang digeruni lah. Tapi, pantang nenek moyang aku, bila orang main kotor sebab nak ditabalkan sebagai juara. Weh, orang tak pandanglah kalau korang menang sebab main kotor!

HAPPILY AVER AFTER - BENAR KAH BEGITU ?




Hello readers......

Suka tengok cerita dongeng tak...? pasti you all tau jalan cerita Cinderella...Snow White...setiap cerita-cerita dongeng pada pengakhiran cerita pasti akan guna kan tag line..


"Happily Ever After..."


benar kah begitu....??

meh baca lagi........


hujan batu di negeri sendiri

Photobucket


Assalamualaikum.

Skang ni dah macam sebulan sekali je jengak sini. sori ye admin. hihi. Alhamdulillah sekarang aku dah selamat sampai di Malaysia.dah 10 hari kat tanah air sendiri. n memang x dapat dinafikan aku dah mula rindu tanah dan angin jepun. cewah! hahaha

Erm harini tak ada cerita menarik untuk dikongsi. Sekarang ngah cuti sebulan before start new life as a shakaijin. apa itu shakaijin? haaaa maksudnya org y dah keje la. haihhh cmno la ni kan nk start hidup baru, fasa baru ni. aku ni xpernah seumur hidup pun sebelum ni keje. part time ke. xpernah ok. this will be my 1st job. fuhhh cuak!

so guys, yang dah ada pengalaman keje bertahun2, atau yang baru masuk keje, any tips for me? 

Mengenai Penulis Entri Ini :
Ckynwan juga penulis untuk blog celoteh ckynwan. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label Ckynwan. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Rindu Angin Sejuk Jepun.