Friday, April 1

Tengahariku Dicabar


Jumaat.tepat pukul 1.00petang.terus bersiap-siap untuk keluar makan tengahari untuk bertemu dengan seorang ejen .Baru sahaja hendak melangkah keluar, sekumpulan klien datang ke bilik saya, mahu buat perjanjian.

Wah!Dalam hati Tuhan sahaja yang tahu.Perut mula berkeroncong, hanya nasi goreng sahaja yang disantap pagi tadi.Aduh!tengahari itu diduga.Muka pun tidak seikhlas mana.SABAR!Mengenangkan mereka datang dai jauh sahaja, membuatkan saya bertahan untuk memenuhi permintaan mereka.Akhirnya pertemuan kami berakhir pukul 1.50 petang, dan hanya da 10 minit sahaja sebelum pejabat dibuka kembali.

April itu tidak fool


semalam, kecoh dalam kelas tingkatan satu yang aku ngajar, duk sebok tangkap cicak, letak dalam box, pastu usik kawan2 perempuan dorang...and, aku pun tak terkecuali...hampeh punya students...bleh plak mengganggu gugat keimanan aku dengan cicak....huh...nasib la aku berjaya mengcoverkan diri ini dengan baik...penyamaran ku berhasil dengan jayanya...hakhakhak

bila aku tanya dorang, nak buat apa ngan cicak tu, 2,3 orang jawab....


Memori Sekolah Lama...SMKAS

Assalamualaikum...

Alhamdulillah. Apa khabar sahabat semua. Lama tak kerja kat sini...hehehe. Sorry Boss :) Ni dah free sikit, tp pasni akan kembali sibuk. Untuk makluman semua, kini Si Tukang Tulis da berkampung di Sydney :) Dalam usaha menyambung PhD di sini. Doaakan Si Tukang Tulis dipermudahkan segalanya. Nak cite kat sini belum cukup bahan lagi sebab baru seminggu lebih sampai. Jadi kali ni Si Tukang Tulis nak cite sebelum SI Tukang Tulis pergi...Memori di Sekolah Lama :)

SMKAS...sekolah yang telah mendidik Si Tukang Tulis dengan nilai2 yang tak terkira harganya. Sekolah yang mendidik Si Tukang Tulis untuk menjadi insan sepertimana sekarang. Didikan guru-guru yang tak pernah kenal erti putus asa...merekalah guru sejati dan selamanya Si Tukang Tulis akan terhutang budi dengan mereka. Bila masuk pintu pagar sekolah, bagaikan kembali memusingkan masa ke belakang...mengenang sejarah kembali di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Segamat (SMKAS)...