Wednesday, March 30

Masalah Lelaki Yang Perlu Anda Tahu

.Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. lama seyh saya menyepi.. apa pun, semoga semuanya hepi. =)

Dari Mataku : Apa Yang Tak Patut Ada Dalam Akademi Fantasia Musim Ke9


Semua dah tahu kot yang Akademi Fantasia ke9 akan membuka tirainya pada 2 April ini.. Jadi ramai yang dah menanti dan bermula jugaklah demam AF sekarang ni~ Tapi aku ni bukanlah peminta tegar AF woo.. Walaubagaimanapun, terdapat jugak beberapa perkara yang aku tak berkenan dengan Akademi Fantasia ni..

Kerja, Hobi dan...Phhhhffttt!

hai.

kalau kau masih study, please PLEASE PLEASE jangan berangan nak ada life bila dah kerja nanti. dan sekarang baru aku faham kenapa semua orang kata waktu study ialah waktu terbest dalam hayat kau.

anyway aku pun harus syukur juga sebenarnya. orang lain sibuk cari kerja, aku pula kerja datang digolek depan mata. hehe. cuma unsangkarable saja dapat kerja tiba-tiba. ambil waktu untuk adjust dengan persekitaran baru. yelah dah beberapa bulan jadi Sleeping Beauty.



Gangguan seksual di dalam komuter: adakah Ladies Coach satu jalan penyelesaian?


Sebagai seorang yang tak memiliki kenderaan sendiri dan tak berani nak drive walaupun dah ada lesen tanpa P, public transport sentiasa menjadi pilihan utama. Alhamdulillah, setakat ni tak pernah lagi mengalami apa-apa situasi yang tak berapa best semasa menggunakan perkhidmatan awam ni. Tapi lain pula ceritanya untuk seorang kawan lama, Z.

Ada one time tu, tempat duduk penuh tetapi banyak ruang kosong untuk berdiri. Entah kenapa, lelaki yang satu ini memilih berdiri dekat dengan Z. Rupa-rupanya lelaki tersebut sengaja menggesel-geselkan anunya pada bahu Z. (euwwwwwwwwwwww!) Selepas dua tiga stesen, train beransur lengang. Z beralih tempat duduk tapi lelaki yang satu ini tak penat, sanggup beralih tempat berdekatan dengan Z. Bila Z dah turun train, lelaki tersebut keluar dari train untuk tukar gerabak lain sebab gerabak yang Z duduk tu dah tak ada perempuan. Creepy!

Apa perasaan korang kalau berada di tempat Z?