Monday, March 28

Fun With TV Advertisements


Tiap hari, while mengasuh budak kecik gigi tujuh di rumah, masa banyak depan tivi. Nak baca buku takleh, nanti kena koyak. Layan je la sinetron Alisa petang2 takpun Upik Abu Laura kol 1 pagi (tapi kecewa semalam TV3 ganti siri baru! 8481x tul aku baru ja terikut addict cerita bodoh tu). (edited : sebenarnya entri ni dah lama nak publish tapi terlupa.. so outdated skit la)


Dan tivi akan sentiasa terpasang dan stuck di TV3. Nak bukak channel lain tak buleh, siaran xclear. Mana umah chek ada estro weiii. Dari satu siri drama melayu pelemah minda ke satu siri lagi, aku ikut camtu2 ja la. Nak kata sampai meraung terlepas episod takdak la pulak.


Just that aku perlukan sesuatu yang fun untuk menajamkan kembali otak (bukan menjahanamkan ye). So bila lagi aku nak melatih diri untuk mengkritik kalau bukan waktu iklan tv? Yes.


Cepat je buat tanggapan salah ye.


Assalamualaikum warga-warga 100 penulis dan readers sekalian. Semoga sentiasa sihat :)

Manusia sering buat tanggapan yang salah. Cepat je hentam seseorang. Ambik contoh ni la, bila melihat seseorang perempuan tu tengah kusyuk online di waktu solat, terus tanpa ragu-ragu berkata; 'eh dia ni asyik online je. Time maghrib pn online. Time asar pn online. 24 Jam online! Tak smayang ke?' Wahh. Lantang berkata-kata. Walhal. Ketika itu, si dia sedang mengangkat bendera merah. Err, means, tak boleh smayang la. Tengok, senang-senang je korang mengutuk dia kan. Mana tahu kan, kot-kot kalau dia boleh solat pn, stop kejap online lepas tu solat, lepas tu sambung online balik. Korang bukannya nampak pn kan? Tak baik buruk sangka. Haishh.