Tuesday, March 15

Pray for the world.





For anyone who are still not aware of what's happening around the world right now...

CATS IN LOVE





Hello readers...........hai

oh....internet connection sangat teruk sejak akhir-akhir ni kan....?

mesti ada yang tension......sama lah kita...

ok...takmo tension-tension...sebab..pada kebiasaannya....malam-malam...internet ok kan...??

ok...kembali pada tajuk......sure ramai yang suka tengok gelagat kucing yang comel..betul tak..??


hari ni..I nak share 1 video yang I rasa...you all pasti akan tersenyum melihat gelagat makhluk Allah ni yang sedang deeply...madly in love.......

check it out.....pang 


Adat Berkawan..

Assalamualaikum w.b. t terlebih dahulu..well, aku ingin memeinta maaf banyak2 sebab minggu lepas aku tidak berkesempatan untuk menulis di ruangan ini. Pelbagai perkara yang terjadi. Terlalu busy dengan test dan assignment. Aku nak kongsi satu cerita. Benda yang dah lama aku perhatikan dari dulu sampai sekarang. Kisah tentang kawan. Semua orang pasti ada kawan. Samada kawan baik atau kawan biasa2 shj. Kalau dah nama kawan, of course lah kita akan sentiasa cuba menjaga hati dia kan?? Tetapi sorang kawan aku ni…aku amat pelik sikit dengan perangai dia. Contohnya apabila aku berselisihan faham dengan kawan yang lain..bukan main lagi dia berkhutbah..suruh aku berdamai dan meminta maaf. Mula-mula aku okey je. Dia nak jadi pendamai. Bagus lah tu. Yelah…kawan kan..dah banyak tolong aku.. Aku sentiasa fikir positif . Tetapi satu perangai dia yang aku memang tak boleh tahan, “orang tanya leklok dijawabnya dengan tengking2..pe kes??” Kat aku kemain lagi suruh muhasabah diri. Tetapi aku diam je. Lagipun dia bukan boleh ditegur. Aku bukan nak kutuk dia. Tetapi cara dia melayan kawan-kawan yang lain agak keterlaluan. Tau lah budak pandai. At least..hormatlah perasaan kawan-kawan yang tak berapa bijak ni. Kan??kan???

Nak menari pun susah ker?







Assalamualaikum semua. Anda sihat? Masing-masing menganggukkan kepala tanda sihat. Bagus. Kita kenalah sentiasa sihat dan ceria. Macam poyo pulak intro kali nie.

Bukan apa. Nak kongsi satu benda nie. Pendapat korang lah kan, susah sangat ke nak menari? Bukan susah sangat pun. Kaki tue gerak depan belakang, tangan pusing-pusing sikit, badan lentik-lentik sikit. Ha, boleh lah tue. Macamlah aku tak tahu. Bukan korang tak pernah poyo-poyo bangga depan cermin, menari ikut suka (konon dalam hati menari ikut irama). Mesti ada kan. Tengok, berapa orang dah malu tue. :P