Monday, March 14

Curi Masa Kerana Ia Tetap 24 Jam

Saya tidak pasti apa yang berlaku sebenarnya hari ini. Tetapi beberapa kelas batal hari ini dan saya punya sedikit masa dan ruang untuk menyelesaikan beberapa kerja yang masih tertangguh. Apabila terlalu sibuk kita akan belajar lebih menghargai masa.

Mesti Baca : Status Updates FB Yang Teringin Kita Jawab


Ada kalanya bila kita melagho ngadap facebook, maka terbacalah macam-macam jenis status update kawan-kawan kita. Ada yang best, ada yang mentrigger kita untuk merespon, ada yang hmm tak larat nak baca dah, ada jugak yang memualkan.

Kat sini aku bagi 5 contoh status update yang gamaknya selalu kita terbaca dan kalau tak sedar mungkin diri sendiri ada terpublish camni. Macamana respons yang diexpect? Slalunya pro saja kan. Walaupun hati jengkel nak reply ikut dan ja tapi memandangkan tu kawan kita, tak sampai hati la kan.. Teringin tu memang teringin tapi sanggup ke reply camni?

CONTOH 1 :

Elemen Etika; Tatahias pakaian dan gaya


Assalamualaikum readers. Maaf, kerana sudah 2 sesi terlepas dari membicarakan tentang Asas Protokol dan etika majlis. Bagaimana? Sudah kah anda membaca dalam post terdahulu? Tidak lupa juga akan elemen penting etika. Bagi yang belum membaca post terdahulu, elok benarlah jika anda luangkan sedikit masa membaca, mengambil pengajaran dari post-post terdahulu agar boleh diadaptasi dalam kehidupan seharian. Hari ini, kita akan masuk pula ke tajuk,
Tatahias pakaian dan gaya