Tuesday, March 1

Malu Hendak Mengaku Bahawa Si Dia Hanya Kawanmu?


Pertama sekali, aku ingin meminta maaf kesekali lagi gagal untuk mengemaskini entri di 100p. Sibuk sungguh dua minggu kebelakangan ini. Dengan mini-tesis, pembentangan demi pembentangan, projek perniagaan untuk subjek Keusahawanan Dalam Pendidikan (yang teramatlah membebankan!) dan juga persembahan teater untuk Pekan Teater UKM 2011. Sungguh, aku hampir tidak percaya yang aku berjaya laksanakan kesemua tugasan tersebut walaupun aku akui eksekusinya tidak sesempurna dan selancar yang aku harapkan.

Ah, kita manusia tidak terlepas daripada kesilapan. Tak gitu?

MEN VS WOMEN : KETIKA DI TANDAS

Hello readers.........pang

Ingat lagi tak I pernh buat cerita tentang Boy vs Girl dulu...?

hari ni...entri lebih kurang macam yang lepas juga.......tapi beza sikit.....

kali ni....mari kita lihat apa lelaki dan wanita buat ketika berada di tandas...berapa lama masa yang digunakan..untuk menyelesaikan hajat....


jom.........


Bergurau Senda Tanpa Menyakitkan Hati..


Bergurau adalah cara menambahkan kemesraan. Tanpa gurau senda, hubungan sesama kita akan menjadi dingin dan hambar. Dalam erti kata yang lain, tanpa gurau senda tiada senyuman yang terukir dan keriangan yang wujud.
Contohnya dalam rumah tangga,si suami yang selalu bergurau dengan isteri dan anak2nya mampu melahirkan suasana rumahtangga yang harmoni lagi bahagia. Begitulah juga apabila seorang pegawai/majikan disesebuah syarikat sekali sekala bergurau senda dengan orang bawahannya sekaligus dapat memupuk keseronokan dalam bekerja tanpa rasa stress.
Tetapi, bergurau senda haruslah berpada-pada. Jangan sampai menyakiti orang lain terutamanya orang2 tersayang. Ramai orang yang bergaduh kerana berpunca daripada gurauan. Perlulah diingat ada ketikanya apabila perasaan seseorang tersentuh maka gurauan menjadi sebab untuk bermusuh.