Thursday, February 17

. Budak zaman Sekarang .


Kongsi 1 cerite ngan korang semua.. Eden dah lama pendam, tapi hari ni baru nak terluah.. Tak larat nak simpan banyak cerite.. Kalau lama sangat, takut jadi bahan ngumpat.. Dari simpan dosa, better eden buang.. Haaa! Yang korang serius sangat nape? sempoi sudah.. Cerite kanak-kanak je..
Ade 1..2..3.. hari tu. Eden jenjalan dengan kawan-kawan.. Alaa, jalan cuci mate dekat Petaling Street.. Tak shoping pun, poket kosong mase tu.. Syok usha barang, terpandang sorang budak ni.. Budak sekolah rendah kot.. Tapi bukan adik korang la, adik kepada kakak yang lain.. Then mak dia cakap macam ni..
" Sayang, call papa jap. Tanya kat mane. Kite nak balik dah"
" Alaa ma, mama call la.. "
" Mama banyak barang ni kat tangan.."
" Okey maa.. "
Eden ingat dia nak capai h/p mama dia.. Eden takde lah focus sangat.. Dengan slumber dia seluk poket, kuarkan Apple-iPhone tu! Gilerr.. Mate eden mase tu, besar kecik besar kecik.. Budak sekolah rendah dah pakai i-pho.... xmampu nak habiskan kate. Jelez! Eden pun pakai Sony Yari je.. Huh! Budak zaman sekarang.. Canggih!


Mengenai Penulis Entri Ini :
cik ain juga penulis untuk blog Cik Ain Nabila. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Khamis dan juga di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label cik ain. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Ohhh Noo!.

"Sebenarnya siapa yang salah?"


Memikirkan entry untuk kemunculan baru setelah hampir sebulan bercuti sememangnya keliru. Apa kata untuk entry kali ini korang cuba selesaikan masalah di bawah.  Mungkin juga korang pernah mengalami situasi yang sama. Ini kisah benar yang sedikit sebanyak diedit untuk kesesuaian pembaca dan juga "privacy".  Mana la tahu, saya boleh dilantik menjadi kaunselor yang tidak bertauliah. *senyum*

***
Kebetulan pagi itu bangun terus online facebook, terpandang pada status facebook Nurul (bukan nama sebenar). Dalam hati dah dapat agak mesti ada yang tak kena dengan dia ni, kalau tak takkan la buat status macam ni. Terus di online facebook chat, dan laju sahaja mata melilau-lilau mencari namanya dan  pantas tanganku menaip...

Help me!!

Powered by BannerFans.com
Assalamualikum.
Apa khabar kawan-kawan semua. Semoga sentiasa sihat walafiat dan bahagia selalu disamping insan tersayang. Macam mana dengan sambutan Valentine Day korang? Buat apa hari tu? Ada yang sanggup buat macam-macam alasan untuk cuti pada hari Valentine Day sebab esoknya cuti Maulidur Rasul. Sambutan Maulidur Rasul kawan-kawan bagaimana pula? Ikut perarakan ke tidak?