Wednesday, January 19

Satu kehidupan tanpa batasan: is it a good thing?



pernah dengar lagu Now Generation – Black Eyed Peas? lirik lagu tu memang betul-betul menggambarkan generasi zaman sekarang yang mostly terikat dengan social networking, the need for money, the need for speed etc.

tapi cuba bayangkan kalau satu hari nanti  semua kesenangan yang kita kejarkan ni took control over humanity? tak boleh bayangkan?? sila baca Blind Faith by Ben Elton.


“Imagine a world where everyone know everything about everybody. Where sharing is valued above all, and privacy is considered a dangerous perversion… a post-apocalyptic society where religious intolerance combines with sex-obsessed, utterly egocentric culture. In this world, nakedness is modesty, independent thought subversive, and ignorance is wisdom.”


Borak2: Blogwalking Palsu



Sekarang hangat isu blogwalking palsu, korang ade baca tak? Haha.. Kadang2 aku rasa dunia blogger ni dah macam dunia politik plak bila mana ade yang main taktik kotor untuk tarik traffik. Memang tak dapat dinafikan bahawasanya bila kita menulis, kita nak orang baca tapi, adalah menjadi satu kesalahan yang besar walaupun takde undang2 khusus lagi untuk menjatuhkan hukuman kepada blogger yang blogwalking secara palsu ni.. Ingatlah, menulis biarlah ikhlas! Tak perlu nak kejar traffik even nak dapat duit dari nuffnang ribu riban! Haram ok! Permainan kotor hasil pun kotor wahai blogger2 sekalian yang tak sedar diri, silalah tengok senarai nama kat bawah ni yang selalu muncul dalam shoutbox korang ek.. *Jangan tertipu dengan mereka lagi tau..