Tuesday, January 18

Boring in class? Read this!



Sedar tak sedar, dah 3 minggu semester baru bermula. Ahh, nanti cuti semester sampai 4 bulan nak buat apa?? Sekarang, tak sampai sebulan dah busy memanjang. Assignment kiri kanan, tutorial lah, lecture 4-5 jam sehari, boleh pecah otak,okay! Alahai lecturers...sebab tense punya pasal, I found some of these yang boleh digunakan untuk menjadikan suasana kelas lebih 'ummmppph'. HAHA!


Ever been in such a boring and lame lecture in your life?
ever think of getting out of it?
getting rid of the lecturer,maybe?LOL...
seriously,i can show u how!!!
Ayuh, release stress sekejap!


1. Listen attentively to lecture.  Approximately every fifteen minutes,look really startled, then 
clap your hands twice.  Repeat this often.  If the professor complains, say 

"The light bulb above my head is connected to a Clapper, sir!"




GIRL VS BOY



Hello readers.......... hai

mari kita lihat betapa simple nya life seorang lelaki berbanding dengan perempuan....

check it out........



Signage dekat escalator?? Perasan ke tak?



Assalamualaikum dan hye! ^_^


Beberapa minggu terlepas peluang post entry. Pastu tak sempat nak jengah entry rakan-rakan yang lain. Maaf ye. Agak busy lately ni sejak-sejak dapat anak buah yang pertama..fuhh~~ Best sungguh ada anak buah ni kan. Macam anak sendiri je...Teheee..


Back to the title...



I percaya hampir semua orang pernah guna escalator. Then setiap orang yang pernah guna escalator tu, mesti tak terkira dah berapa kali dia guna escalator kan?? I pun tak pernah kira berapa kali sebab setiap kali pergi shopping mall, mesti ada naik turun level. So sekali pergi je dah berkali-kali guna escalator.. Now umur i dah hampir 23, so confirm la banyaaaaaaaaaaaaaaaaak sangat!Uols pun sama kan??

Tapi setiap kali kita guna escalator tu, kita alert tak dengan safety signage yang ada kat escalator tu? Kita ambil berat tak tentang tu? Kita peka tak pada gambar-gambar yang ada dan baca apa yang ditulis? Mungkin ada yang baca dan tahu, tapi buat tak? Huhuhu. I pun dulu tak peka sangat. Cuma sekarang memang tersangat peka pasal signage tu.


Semalam yang tidak akan berulang

"Eja, tolong Wan jemur kain batik Wan dalam baldi tue. Ada dua helai dalam baldi tepi buaian tue," perintah nenekku yang dipanggil Wan oleh cucu-cucunya kepada ku pada suatu petang.

"Malas," ringkas aku menjawab.

Aku lihat dengan mataku, Wan terus berjalan lambat-lambat ke baldi lalu mengambilnya. Dibawa perlahan dengan menggunakan sebelah tangan kirinya. Tangan kanannya memegang sebatang kayu yang biasa digunakan sebagai tongkat. Lalu, dijemur kain batik dua helai itu di ampaian tanpa sedikit pun marah kepadaku kerana tidak mahu membantunya.


Kehilangan.


Semua orang pernah rasa kehilangan. Sama ada objek yang hilang itu sangat signifikan ataupun picisan itu tidak penting, yang pasti semua orang pada satu-satu period pasti akan merasakan kehilangan.

Aku juga tidak terkecuali.