Thursday, January 6

. Sebelum dan Sekarang .



Entry pertama di tahun 2011

Powered by BannerFans.com

Assalamualaikum.
Pertama sekali saya ingin mengucapkan syukur alhamdulillah kerana kita masih dipanjangkan usia dan masih diberi kesempatan utuk bertemu lagi di tahun 2011. Semoga semuanya akan selalu sihat dan bahagia disamping insan tersayang. Setiap kali masuknya tahun baru, pasti perkara pertama yang akan dibualkan adalah mengenai azam. Dan saya percaya setiap anda pasti mempunyai azam untuk tahun 2011 ini. Ini entry pertama saya di 100penulis untuk tahun 2011 walaupun agak terlewat. Almaklumlah, publish ikut giliran hari masing-masing.


Cinta Alam Maya...



hai..hai..hai... zul sekali lagi... hehehe.. thx kepada semua yang komen entry aku sebelum ni. aku tak menyempat nak reply.huhu... btw ni entry kedua aku di sini.oklah..tajuk kali ni 'Cinta alam maya'. pasal apa ni? pasal cinta yang kenal dalam internet larr (aku ni entry cinta ja semangat aku wat..).. tak kira larr myspace, facebook, ym atau apa-apa website lagi.. yang penting kenal melalui internet. huhu

3 Perkara Pelik Bin Ajaib di facebook


Kenapa tak ada 'Dislike'?

Memang la kalau kita tengok dan teliti betul betul, tak akan ada button 'Dislike'. Dah kalau tak suka dengan status, photo, atau link yang di post, lebih baik diamkan diri. Tak payah nak ada 'Dislike' semua. Kadang-kadang jika kita fikirkan balik, ada bagusnya 'Dislike' tak ada, kalau pun ia nya ada, mungkin akan mengundang kekecohan, contohnya "kau, kalau dah tak suka tak payah la nak kecoh kecoh, nak click 'Dislike' bagai, buat bodoh sudah". Kalau dah rasa tak puas hati sangat, nak cari jugak button 'Dislike' tu, anda jangan risau, ada ada, cuma tersembunyi sedikit la. Caranya mudah :

1. Click 'Like' pada mana mana status, photo atau link yang ada lihat di 'Home'
2. Setelah di 'Like' , akan terpampang 'Unlike'. Dan tak perlu segan silu, sila click sahaja 'Unlike'. 
3. Kini sudah menjadi 'Unlike' 
4. FREE & EASY