Tuesday, January 4

When a girl ...








Pergh.. Setelah penat berjalan seharian hari ni pergi menonton wayang cerita Tron 3D dan membeli Big Apple yang menjadi kegemaran sebanyak 6 ketul ditambah pula dengan jagung cup yang sangat lazat, aku hampir terlupa untuk post entry hari ini. Nasib baik tak lupa terus. Hahaha. 

Hari ini, seronok kah anda semua? Aku? Biasa saja. Apa sangatlah dengan menonton wayang dan peroleh makanan kegemaran yang diidam-idamkan. Betul tak? Eh korang nie. Gile tak seronok. Aku seronok juga hari ini, berjalan-jalan mencuci mata dan mencari ketenangan sebelum semester bermula. Aku masih cuti lagi yer kawan-kawan. Jangan jealous.

JOM CUCI MATA



bertemu lagi kita di tahun yang baru....

bercakap pasal tahun baru...pastinya tak kan jauh dari memperkatakan tentang azam..tul tak..?? tahun ni...I takde la simpa azam sangat...semua carry forward jer...huhu..

hari ni...hari yang sangat memenatkan...mata pun letih jer asik ngadap screen komputer...

so....I nak ajak you all semua rehat-rehatkan mata.....cuci2 mata tengok gambar-gambar kat bawah ni..

gambar apa...?? check it out...!!ye


Blog tempat untuk show off??


Blog tempat untuk show off??

I pasti seseorang tu memula buat blog, tujuannya adalah sebagai diari. Tapi ada gak buat blog sebab kawan dia ada blog la, sebab duit la, sebab nak glamor la dan macam-macam sebab lagi. Tapi i nak yang sebab utama ada blog adalah nak ada diari online gitu. Lain-lain sebab i TAKNAK!Hahahha. Boleh gitu? Boleh la ye sebab i yang tulis entry ni. Ok..ok..Kembali semula..

Sambung lagi ye..


TIPS: Melepasi halangan 'Right-click Disabled' menggunakan Google Chrome.


Saya gemar singgah ke The Big Picture. Dan sebagai seorang penggiat fotografi amatur, saya seringkali mahu memuat-turun gambar-gambar yang dipaparkan di situ sebagai rujukan ataupun sekadar sumber inspirasi.

Mesti anda pernah mahu memuat-turun beberapa gambar dari sesuatu laman sesawang secara pantas tetapi tidak mahu memasang apa-apa perisian. Kalau menggunakan Mozilla Firefox, anda punya pilihan untuk memasang add-on DownThemAll yang membolehkan anda memuat-turun kesemua gambar yang terdapat pada sesuatu halaman laman sesawang yang anda pilih. Walaubagaimana pun, aplikasi sebegitu tidak ada untuk pengguna Google Chrome seperti saya. Tambah mengecewakan kalau halaman tersebut dilengkapi dengan ciri-ciri ‘Right-click Disabled’ yang tidak membenarkan gambar-gambar dimuat-turun dengan mudah.

Di sini saya akan memberikan tips bagaimana hendak melepasi fungsi ‘Right-click Disabled’ tersebut dengan menggunakan Google Chrome. Oh, sila klik pada gambar untuk paparan yang lebih jelas.