Friday, September 30

CONTEST : ENTRI GEMPAK


Salam semua. Di sini 100penulis nak anjurkan satu aktiviti sihat untuk pembaca dan editors. 100penulis nak 5 blog untuk disenaraikan dalam widget 100penulis (yang ada di sidebar tu).

Nak join senang saja.


1) GRAB widget 100penulis dan tempekkan di sidebar blog anda.

2) Dapatkan entri tergempak di blog anda yang paling banyak dapat komen. Ambil link entri tersebut

3) Ambil screen shot blog anda (expand preview entri gempak). Crop dan edit se-cun mungkin, dan letak logo contest kat penjuru bawah (kanan) photo tersebut.

Logo contest seperti di atas. (Right Click, Save As)

Contoh photo penyertaan : Expand Preview entri yang dipilih beserta logo contest di penjuru kanan bawah.

4) Uploadkan photo ke wall fanpage 100penulis.com. (Kena 'Like' page ni dulu baru blh upload). Captionkan photo anda dengan butiran berikut :

Tajuk Entri Gempak :
Link Entri Gempak :

(Photo tanpa butiran tersebut atau tiada logo contest akan diremove oleh admin)

5) Photo anda kena dapatkan jumlah vote LIKE yang banyak. Buatlah apa cara sekalipun. Nak tulis entri minta kawan-kawan LIKE link anda tu ke, nak ugut ke, nak guna-guna ke, nak sebar dalam kad raya pun boleh.

5 photo yang dapat jumlah like tertinggi akan dikira sebagai pemenang dan blognya akan disenaraikan dalam widget 100penulis. Photo mesti dapatkan minimum 10 like untuk dikira layak sebagai calon pemenang.

Pemenang akan diumumkan di entri ini dan di fanpage 100penulis.com

Tarikh tutup untuk like-like di fanpage ialah 30 September 2011. (Pertambahan like di photos selepas itu tidak dikira)

Semoga berjaya. Spread the news! Bagi yang tak join, support la penyertaan kekawan lain ok :)

Untuk bloggers yang menulis entri tentang contest ini (beserta link), sila tinggalkan link entri anda di bawah untuk mendapat balasan backlink semula dari 100penulis.com

Berikut Blogger yang membantu mengumumkan contest ini :

Anyss : Contest Entri Gempak Di 100 Penulis

9 comments:

iMBobo said...

menarik dan sgt gempak contest ni :)

anyss said...

Assalamualaikum,

Dah promosi di blog

http://annieyss.blogspot.com/2011/08/contest-entri-gempak-di-100-penulis.html

Zul Fattah said...

alamat.. aku x pandai nk buat semua ni..tapi berminat nk join.. cam ne.. ada sapa2 boleh ajar.?

dotblogspotdotkom said...

wow!,.. menarik juga yee... tapi pakcik tak kreatif la..... huhuhuhu

salam eidulfitri.....

amranaiman said...

ades.. nk masuk ke xnk hehe :p

Tupai Karan said...

@amranaiman,

join ja xrugi apa. xkena buat entri pun. fanpage kalau like, abes kontest leh unlike je

WuMing said...

Selamat mencuba kepada semua

wahida said...

minat nak join, tapi aku takde fesbuk...

tak suka fesbuk...

khairul akmal bin azman said...

insya allah nti kay join ek