Tuesday, July 19

Si Anak Kecil

Sedang asyik wa termenung sementara menunggu giliran daddy wa bertemu dengan doktor untuk pemeriksaan kesihatan, wa terdengar suatu bunyi yang seakan-akan tepukan.

Wa toleh, terlihat sepasang suami isteri. Masih muda lagaknya, jika dilihat dari paras rupa. Si isteri sedang memegang erat tangan si anak sebelum wa melihat dia menampar pipi anaknya yang masih kecil. Bukan sekali. Dua tiga kali. Si suami cuma melihat, kemudian mengalih perhatian ke arah iPad yang sedang dipegang.

Si anak menjerit kecil. Menangis dan tidak dipedulikan. Kemudian, si anak kecil itu berlari-lari, menganggu jururawat yang sedang bertugas. Si isteri lantas mendapatkan anaknya sebelum mencubit lengannya serta menggunakan kata-kata kasar, memarahi anaknya.

Mungkin anaknya nakal dan si isteri tidak larat menegurnya lagi. Wa simpan pendapat peribadi wa mengenai situasi itu. Siapa kita untuk mengadili sedangkan mereka lebih mengetahui?


Mengenai Penulis Entri Ini :
Jue juga penulis untuk blog Let The blog Do The Talking, Aight!. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Selasa.

No comments: