Monday, June 6

cinta tidak semestinya memiliki




Assalamualaikum dan selamat sejahtera...bertemu lagi kita macam biasa setiap hari isnin jaa akan post sesuatu untuk dikongsi di sini..kalau sebelum ni asyik tulis pasal tips je kan, tapi kali ni jaa nak berjiwang sikit..nak cakap pasal cinta..hehehe, setiap orang pasti akan cintakan sesuatu dan pasti suka apabila dicintai, namun kalau tersilap langkah buruk padahnya..


I LOVE YOU




satu perkataan yang amat mudah untuk diucapkan...
tapi adakah kata2 itu lahir dari hati yang ikhlas?????
atau hanya mainan di bibir sahaja.....
fikirkanlah.........

mungkin anda tidak menyedari semua ini....
mungkin anda tidak pernah terfikirkan semua ini...
adakah si dia menyintai anda sepenuh hati...

atau

si dia hanya ingin melepaskan rasa bosan...
anda mungkin menjadi tempat si dia meluahkan rasa bosan...
dan...
apabila si dia sudah mula berasa bosan dengan anda...
mungkin si dia akan mencari bunga2 yang lain untuk melakukan perkara yang sama...........

arhhhh....

ramai yang akan cakap....
''persetankan itu semua''
aku miliknya dan dia milikku!!!!!!!!!!

ketauhilah....

bahawa menyayangi xsemestinya mencintai
mencintai tak semestinya memiliki....
percintaan tak semestinya berakhir dengan perkahwinan

janganlah.....

terlalu yakin dengan cinta2 monyet...
terlalu percaya dengan janji2 manis si dia
terlalu memberi harapan pada si dia...

kerana...

kita yang akan merana,sengsara
seandainya sebuah percintaan dan perhubungan itu hanya sia2
terputus di tengah jalan....
anggap sahajalah si dia bukanlah jodoh anda....


satu perkataan yang amat mudah untuk diucapkan...

tapi adakah kata2 itu lahir dari hati yang ikhlas?????

atau hanya mainan di bibir sahaja.....

fikirkanlah.........



mungkin anda tidak menyedari semua ini....

mungkin anda tidak pernah terfikirkan semua ini...

adakah si dia menyintai anda sepenuh hati...


atau

si dia hanya ingin melepaskan rasa bosan...
anda mungkin menjadi tempat si dia meluahkan rasa bosan...
dan...
apabila si dia sudah mula berasa bosan dengan anda...
mungkin si dia akan mencari bunga2 yang lain untuk melakukan perkara yang sama...........

arhhhh....

ramai yang akan cakap....
''persetankan itu semua''
aku miliknya dan dia milikku!!!!!!!!!!


ketauhilah....


bahawa menyayangi xsemestinya mencintai
mencintai tak semestinya memiliki....
percintaan tak semestinya berakhir dengan perkahwinan

janganlah.....


terlalu yakin dengan cinta2 monyet...

terlalu percaya dengan janji2 manis si dia

terlalu memberi harapan pada si dia...



kerana...



kita yang akan merana,sengsara

seandainya sebuah percintaan dan perhubungan itu hanya sia2

terputus di tengah jalan....

anggap sahajalah si dia bukanlah jodoh anda....






Mengenai Penulis Entri Ini :
jaa64 juga penulis untuk blog Jaa's Story. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label jaa64. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah isu hangat: Adinda Evans dan Gambit saifullah.


5 comments:

eiela said...

setuju jugak dengan bercinta tak semestinya memiliki. bila kita cintakan seseorang kita mesti bersedia untuk melepaskan dia pergi jugak. tentu Allah lebih tau aturan untuk kita.

Latest Entri :
Sana Sini Orang Kahwin : Rumah Ke Dewan?

iron-ejan said...

aku penah bercinta dl, aku penah juga nak bercinta lagi..tapi aku tak confiden dgn diri aku samada aku bole jadi setia pd perhbgn, so aku stay low profile biar org2 mgharap dari org luka kerana cinta aku....

wahida said...

cinta yg kekal hanyalah kepada Allah...

zahidah dihaz said...

fobia cinta....huhuhuhu


New Entry: Cartoon cupcake: Taiwan Cake House

nn said...

agree.

kalau satu pihak saja yang bersungguh-sungguh, cinta tu takkan kemana. tapi tak bersama tak bermakna tak cinta.