Sunday, June 5

Cabaran 30 Minggu Latihan Menulis - Topik 7

Minggu ke-7 Cabaran Latihan Menulis. Maaf terlambat publish pulak. Sangat ketara ramai peserta yang dah give up, err terlupa tentang cabaran ini. Jangan saya sendiri yang ter-give up sudahla :P

Ini adalah topik untuk minggu 7:
Satu Kisah Lucu

Topik kali ini sangat santai. Anda boleh kongsikan satu kisah lucu samada yang pernah anda dengar atau peristiwa yang dialami sendiri ataupun saja nak reka satu kisah baru. Terpulang kepada kreativiti anda. Tukarkan tajuk ikut suka.

Untuk menyertainya sila ikuti arahan WAJIB di entri ini :
http://www.100penulis.com/2011/04/cabaran-30-minggu-latihan-menulis.html
(Syarat #1 sehingga #6 perlu dibuat kalau target markah penuh! Syarat #4 iaitu tagging, tidak perlu dibuat lagi untuk minggu ke-6 ke atas)

Submit LINK ENTRI SAHAJA di bawah. Jika ada soalan/komen kemukakan di sini

Berikut adalah senarai peserta yang menyahut cabaran :

2-2-2-2-2 = 10 Markah : ziera
2-2-2-2-2 = 10 Markah  : nini


Mengenai Penulis Entri Ini :
100penulis ialah admin untuk blog 100penulis.com. Anda boleh mengikuti beliau di sini dan di Twitter. Sebarang pertanyaan tentang penyertaan sebagai editor blog 100penulis.com bolehlah diemailkan kepada 100penulis[at]gmail[dot]com. Sila jangan spam. Spam email dengan promosi 'bisnes online' atau MLM dan sebagainya akan ditongsampahkan secara automatik.

10 comments:

Siti Suriani said...

satu kisah lucu? aduh. susah juge yer tajuk dy? tapi xpe.. i'll try my bess.. :)

nini said...

http://duniasaya2001.blogspot.com/2011/06/w7-satu-kisah-lucu.html

ziera said...

http://blogcikziera.blogspot.com/2011/06/cabaran-minggu-7-satu-kisah-lucu.html

ahhaaaaa~~~ susah jugak ye nak cari ilham wt kisah lucu ni.. hehe...

meh bace entry saya... harap anda mampu ketawa... ^___^

Faziera193 said...

ok dah siap! hihi

http://faziera193.blogspot.com/2011/07/hanya-kerana-buku-mewarna-cabaran.html

alana zainal (miss teddy) said...

hi..kembali join
http://alanazainal.blogspot.com/2011/07/whos-cookie-stealer-cabaran-minggu-7.html

alana zainal (miss teddy) said...

kenapa link saya tak masuk senarai..sekali lagi?

alana zainal (miss teddy) said...

kenapa takde backlink dari 100penulis?

DaYiNi said...

lame bet0l takk tuliss.,.


http://ksahhdupdinny.blogspot.com/2011/07/kisah-lucu-yang-tak-seberapa-nak-lucu.html

izfanora said...

done.. harapnya semua boleh tergelak..

Kisah lawak tak kan lupa sampai mati !

kEruL said...

http://7518774.blogspot.com/2011/07/cm7-satu-kisah-lucu.html