Monday, June 6

Apa perlu menjana pendapatan jika simpan duit kosong


Berapakah duit simpanan anda? Cukupkah untuk melunaskan hutang atau memlindungi pendapatan anda jika berlaku musibah seperti sakit kritikal atau meninggal dunia.

Ramai antara kita masih belum mempunyai simpanan duit yang cukup jika berlaku musibah. Jika kita boleh menyimpan RM100 sebulan belum tentu cukup untuk melunaskan hutang  atau membiayai rawatan kritikal sehingga puluhan ribu ringgit.


Kesedaran kita mengenai  takaful juga amat rendah terutamanya orang melayu. Walhal dengan menyimpan dalam takaful boleh membantu kita melunaskan hutang dan membiayai bil hospital. Oleh sebab itulah penulis telah menyiap sebuah e-book yang berjudul “Tip Takaful Elak Di Tipu".

E-book ini di tulis untuk menerangkan konsep takaful dan perbezaan insuran dan takaful dengan cara yang mudah supaya anda dapat memahaminya. Ianya juga dapat membantu anda membuat pilihan yang betul apabila mendapatkan produk takaful bersesuaian dengan keperluan dan kemampuan anda.  Selain daripada itu penulis juga memberi tip-tip takaful dan tip-tip elak di tipu bagi panduan anda.

E-book ini boleh didapati secara percuma dengan memuat turun di sini. Sebelum itu anda diminta mengisi borang bagi membolehkan e-book di muat turun. Di harap anda dapat sedikit info daripada e-book ini. Mengenai Penulis Entri Ini :
cayrul juga penulis untuk blog Cayrul - Majalah Info Pilihan Ramai. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label CAYRUL. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Banyak sungguh hari istimewa pada bulan Mei.

1 comment:

nn said...

ramai juga yang takde insurans. maybe sebab kat sini hospital kerajaan murah. kalau kat US tu, dari segi healthcare mahal so kalau diorang ada duit memang diorang amek insurans.