Friday, June 10

antara sahabat dan cinta


kalau sebut bab bercinta, jarang kita jumpa orang yang terus2 bercinta, tak kenal tak hape, terus cinta...maksud aku, bukan jatuh cinta pandang pertama ni...tp jatuh cinta yang memang jatuh cinta punya tu...errr.....kak limah sana tu faham tak maksud ayat kat sini? hehehehe

biasanya, kalau bercinta, bermula dengan sahabat, pastu baru develop jadi perasaan cinta dan sayang...keyword aku kat sini adalah bermula dengan sahabat, dan bercinta...

katakan anda berada dlm situasi di mana
1. anda sudah ada kekasih hati, kemudian anda bersahabat dengan seseorang
2. kekasih hati sedikit menyepi, anda terus2an bersahabat
3. kekasih hati tetap di hati, tetapi sudah mula terasa tawar hati, sahabat terasa semakin disenangi
4. kekasih hati ada ke takde ke sama saje, tetapi sahabat? kelibatnya dinanti2
5. keadaan menjadi semakin sukar untuk dimengerti...antara kekasih hati dan sahabat....keluarga memilih kekasih hati sebagai calon, sedangkan hatinya sudah pada sahabat
6. keadaan semakin hari semakin menghimpit...kekasih hati sudah dipilih, sahabat pula terasa hati lalu menjauhkan diri
7. buntu....antara sahabat dan cinta

apa yang akan anda lakukan....?

notakaki : sekadar menceritakan sesuatu untuk dikongsi bersama...






Mengenai Penulis Entri Ini :
therosputih juga penulis untuk blog therosputih. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Jumaat. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label therosputih. Selamat berkenalan dan selamat mengomen entry ini.=)
Jom sertai GA komen, komen dan komen yang aku anjurkan.

6 comments:

g0m0k9enDek said...

adess.. penah rasa situasi ini.. dan saya telah memilih 'sahabat' dan kekal hampir 6 tahun kini.. weee~

<=haziecquee=> said...

cinta hnye sktika...shbat buat slamenye...tp tp cinta spe kite...cinta umpama kaki yg mlangkah meredah lautan bglora....cinta umpama udara yg mngisi ruang keksongn...mngobnkn cinta bkan kite kejam tp mncri erti sbnr...mnerima cinta umpama udra mngisi kkosongan...tp ade prihal yg plu kite ktahui...cinta yg lepas xkn same kite kecapi....indh ke tdk kite yg dh buat kptsan...pasrah n akur ape kite kcapi kebhgiaan atau kesensaraan....

nn said...

i've made a mistake, a big one when i fell for a friend. so rasanya kalau berada dalam situasi kat atas i'll stay with kekasih and stay friends with sahabat.

therosputih said...

g0m0k9enDek
mcm mana mau pilih lagi sedangkan keputusan sudah dibuat...

therosputih said...

<=haziecquee=>
so puitis...

therosputih said...

nn
thanks for sharing the situation...sangat2 menghargai...