Tuesday, May 24

Virus M-pop?


Greeting Malaysians :)

I don't know where I've been,maybe the final exam is too long or something but tiba tiba, out of nowhere muncul sort of fenomena or disease(yes,I can put it that way) well known as M-pop. 

*gelak kejap*
Gambar ihsan from haters 

I found out from this one blog, and obviously these groups tak lah seperti yang aku expect. Well, takkan nak expect orang local boleh buat sejibik macam Koreans,kan? Oh yes, sebab first review pasal 2 group mpop ni sangatlah mencerminkan tahap ke-meluat-an orang- orang kita, mindset aku dah memang,

mpop = disaster/rebecca black/wannabe

but then, ada lah pula orang sokong?Pelik. Jangan risau,aku dah siap siasat untuk korang.^^




Gula Gula
aku tak berapa nak berkenan dengan chacha ni.

wah,baju dah macam ala-ala After School dah!

Ni sumpa baju budak budak asrama pakai dalam dorm.


The only group female yang aku jumpa for now. Nama gula gula agak cool lah,serious. Suara? Aku no komen lah,sebab kalau nak condemn suara,artis melayu kita pun bukan semua suara sedap kan..Plus, aku bukan Adlin Aman Ramli ye,nak kritik orang.Aww.

Yang jadi minus, orang anti gila gila dekat gula gula ni ha, sebab seksi bak artis korea lah weh! Aurat lah,bla bla bla. macam artis lain tutup aurat sangat lah~ Tapi agak lah melampau,aku tengok. Apa? nak tiru SNSD?


*gulp*


24:7/MAX247

Nama banyak sangat,yang mana satu betul pun tak tahu.

ni gambar latest,sebab orang bising seksi sangat.aw

fuh.hot setaff korang!haha

*jaw dropped*

eh,salah gambau pulak~

Amacam? Ada yang dah jadi fans diorang ke? Nah fanpage,aku kasik. Diorang nak ahli baru,ape lagi? Pergi lah audition! Group ni bapak lah ramai,berterabur. Ala ala SuJu lah katakan~ Suara, aku rasa macam geng koir sekolah rendah aku dulu je? Boria~boria~ Speechless weh,speechless. 

V.I.P


Adoi make up!



V.I.P ni nampak lah macam pro sikit. Of course sebab diorang bawah KRU,kan? Lagu diorang 'Lagu sedih', first time dengar,sumpa aku ingatkan KRU. Tak lah sedap gila nak mati tapi boleh lah~ And sebab Adam AF ada,so macam up sikit lah kan? Anyway, group ni aku suka and tak suka.

Suka sebab?

Comel comel! suka suka! Okay, I just had my fangirl moment,please excuse me. Ni kalau kpop wannabe pun,aku approved :3

Tak suka sebab?

Okay. Ni nampak sangat lah style Big Bang's Tae Yang.


See what I mean?

Gaya dah nampak macam nak tiru Big Bang, lukis lukis muka segala. Hopefully janganlah V.I.P ni ciplak Big Bang,sebab me as a big fan will not like it very much. and yes, it would be a shame. Bila dengar lagu ni,ada tang dia sebut 'Vip-Vip', aku dah sentap. why? Kalau Rain punya fans = Clouds, Big Bang punya fans = VIP. Grrr.
V.I.P


Big Bang(debut concept)

P.O.P (Prince of Pop)/P.R.Inc


Okay, kalau memang betul lah kau nak minat mpop sekali pun, ni adalah group terbaik kot? Package ada, muka boleh tahan, suara boleh tahan, dance boleh tahan. Sabahans. Diorang ni actually, pernah masuk MStarz LG dulu dulu,so yeah, ada potential. and, diorang ni artis bawah Cat Farish! Lagu diorang pun dah di acknowledge, macam Buku Baru (ost drama Seribu Kali Cinta?). All in all, this is the kind of group if there were to be mpop in future, they will rule!I mean, original, stylo, talent. and LOOKS <3

Ni Fynn punya,harap maklum.

The rest korang boleh ambik~

Website!(more infos)

I might be a bit bias here tapi what to do,it's the truth. From what I see, GulaGula and 24:7 or MAX@$& or whatever they wanna call themselves are still lacking here and there also banyak complains. BUT, thanks to V.I.P and P.O.P, ada nampak sinar jugak lah MPOP kita ni! Yes, memang banyak condemn sana sini, tapi it doesn't mean us Malaysian tak support orang sendiri. We criticize based on what we are served with.If you get,what I mean. So,isu nationaliti letak tepi dulu lah Cik Yah. Cari identiti sendiri, tak payah nak ciplak sejibik korean sana tuh, baru orang tak bising 

:)

p.s. Aye,you owe me a picture of us together nanti when we meet since I dah tolong promote :3

Which Mpop group that you like most?
MAX247
Gula Gula
V.I.P
P.O.P
Kita bakor je mpop ni~
Results


Mengenai Penulis Entri Ini :
Fynn juga penulis untuk blog Fynnism. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label FYNN. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah You mean cake!.

7 comments:

Miss Kira said...

kira ok dgn group pop..xp vip mmg anti sgt2..
sejak depa buat cover dbsk..
sorry...xp sumpah x sedap..merosakkan lagi ada..

=(

.b.e.d.d.y. said...

as a big k-pop fan, i don't mind kalau diorang ni boley menari dan menyanyi dengan baik. tapi kalau tengok orang melayu pakai skirt macam SNSD, memang sakit mata memandang. macam mana pun, budaya kita perlu dijaga. pandangan sy jela =)

Fynn said...

@miss kira
kan!
i tgk diorang ciplak Bigbang pon I dah anti kot~pfttt

Fynn said...

@.b.e.d.d.y.
derr, I sokong kot opinion you :)

kusut said...

/facepalm

err grup gula2 tu aku rase too old lah. kalau diorang muda2 pun maybe they look way older than they should. pastu bile pakai outfit camtu terus nampak off.

captured the fashion but did not get the essence right. epic fail! semua!

Fynn said...

@kusut
off eh?igtkn guys suka seksi mcm tu lol.

sebab nmpk sgt wannabe~

Fyzal said...

aku prefer rock, soul and jazz. true definition of music. m-pop? semua jenis pop aku tak berkenan.