Monday, May 30

tips mengenali jejaka jenis heartbreaker



kalau kita cakap playboy mesti ramai orang tahu..tapi macamana nak mengenali jejaka'heartbreaker'??playboy tidak sama dengan heartbreaker sebab heartbreaker ni tak semestinya suka bercinta lebih dari seorang dari satu masa,tapi biasanya mereka ni suka melayan perempuan dengan begitu manis ala-ala gentleman gitu..diorang ni nak bercinta untuk kepuasan,keseronokan bukan untuk masa depan...

kenalilah ciri-ciri heartbreaker ini sebelum anda terpedaya dengan mereka..jom!





1) SWEET TALKER
lelaki jenis ini sangat manis bila berkata-kata, pastinya dia akan memuji-muji anda bagaikan lembut gigi dari lidah sampai anda rasa bagaikan puteri,andalah paling cantik,perfect dan rasa dah terbang di awangan...pujiannya pula lebih kepada bersifat fizikal..cth: cantik la kaki awak putih melepak,pipi awak gebu la geram saya nak cubit..xpun awak ni slim la,kerangga pun kalah dan macam-macam lagi pujian yang berbentuk fizikal~

2)PAKAR MELAYAN WANITA
jejaka heartbreaker ni memang tip-top,sangat pandai dalam mengambil hati dan melayan perempuan..kalau nak masuk kereta tu,cepat-cepat dia bukakan pintu,nak duduk pun dia akan segera tarik kerusi..owh,sangat sweeett,gentleman la katakan!!!jangan mudah tertipu okey~

3)TANGAN YANG GATAL
tangan gatal nu bukan bermaksud ada penyakit kulis,kudis,kusta atau sebagainya syg oi...gatal tangan ni maksudnya kalau berjalan tu cepat je tangannya berjalan sama..kalau duduk pun tangannya tetap nak merayap di mana-mana..misalnya kalau berjumpa, tak pegang tangan,peluk bahu,rangkul pinggang atau menyentuh rambut tu tak sah..ada sahaja yang ingin dipegangnya~ beringat ye!kalau dia katakan saya sentuh awak je jangan percaya...mesti dia lakukan pada orang lain jugak dan dialog sama diulang =p

4)BIJAK MENGATUR AGENDA
heartbreaker ni ada sahaja tipu helah dan alasan yang dia ada-adakan buat kamu membuatkan kamu percaya dan tidak menyalahkannya sekalipun dah beberapa kali memungkiri janji..jadualnya juga penuh dan mencari waktu luangnya amat sukar..jika kamu diperlukan,sedaya upaya dia memujuk kamu namun jika kamu memerlukan dia...banyak betul alasan yang diberikannya..

5)SANGAT PEMURAH
lelaki jemis ini suka memberi kejutan dengan memberi pelbagai hadiah,membuat suprise di hari jadimu dan sebagainya...pasti kamu akan selalu menerima jambangan bunga,coklat atau pergi ke tempat-tempat yang romantis..perh,perempuan mana tak cair beb!!ini semua adalah tektik untuk anda terus sayang padanya,kamu akan dimanjakan habis-habisan..

6)BAHAGIA SENTIASA
sepanjang kamu bersama dia sudah pasti kamu akan berasa sangat bahagia,tenang dan seolah-olah dunia ini kamu yang punya..si dia tidak akan jemu membuat kamu bahagia,ketawa dan tidak pernah bersedih...sekalipun kamu mempunyai masalah namun semuanya pasti hilang apabila kamu berjumpa dengan dia..


itulah antara ciri-ciri lelaki heartbreaker,lelaki yang suka mempermainkan perasaan wanita...pandai memujuk dan memuji wanita bila mereka mahu dan terus mengabaikan kamu bila tidak diperlukan...HABIS MADU SEPAH DIBUANG...kepada wanita di luar sana,awas!!!jangan mudah termakan pujuk rayu lelaki dan kenal pasti ciri-ciri heartbreaker ini senelum anda tersilap langkah..





Mengenai Penulis Entri Ini :
jaa64 juga penulis untuk blog Jaa's Story. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label jaa64. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah hasrat sebelum menjadi pengantin.

4 comments:

una berry said...

bencilah. I know guy like this.
huh!

mizmermaid said...

gerek ku x da ciri2 com tox..tp ye x mau blz mz n angkat call ku...
ku juz blh bbual ngan ya time f2f..chat ngan ya kat fb...boring nye gerek ku tox...wlaupun time f2f nya rmantik...

Md Arif said...

Oi

Md Arif said...

Hi