Thursday, May 5

Cabaran 30 minggu

Powered by BannerFans.com
Assalamualaikum.
Apa khabar kawan-kawan? Diharap semuanya sihat walafiat. Semoga sentiasa ceria dan gembira selalu. Kali ini nak buat cabaran 30 minggu. Lebih kurang macam apa yang admin 100penulis buatlah. Rasanya ramai yang dah tahu. Benda ni sebenarnya cabaran 30 hari. Tetapi, disebabkan saya selalu je tak ada idea nak buat entry untuk 100penulis, rasanya nak buat tentang cabaran 30 minggu ni lah. Bagi yang tak ada idea macam saya bolehlah buat sekali. Bolehlah kita berkenalan dengan lebih dekat lagi kan?
Mulanya saya nak buat di blog peribadi, tetapi disebabkan di blog peribadi saya senang nak membebel dan kadang-kadang satu hari sampai dua tiga entry jadi saya rasa lebih sesuai kalau saya buat masa giliran saya di 100penulis.

Sebenarnya lama dah jumpa benda ni, jadi tak ingat saya dapat dari blog sapa. Tapi memang ramai juga kan yang dah buatkan. So, jom tengok topik-topik untuk setiap minggu.

Week 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
Week 02- The meaning behind your Blog name
Week 03- A picture of you and your friends
Week 04- A habit that you wish you didn’t have
Week 05- A picture of somewhere you’ve been to
Week 06- Favorite super hero and why
Week 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Week 08- Short term goals for this month and why
Week 09- Something you’re proud of in the past few days
Week 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Week 11- Another picture of you and your friends
Week 12- How you found out about Tumblr and why you made one
Week 13- A letter to someone who has hurt you recently
Week 14- A picture of you and your family
Week 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
Week 16- Another picture of yourself
Week 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
Week 18- Plans/dreams/goals you have
Week 19- Nicknames you have; why do you have them
Week 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future
Week 21- A picture of something that makes you happy
Week 22- What makes you different from everyone else
Week 23- Something you crave for a lot
Week 24- A letter to your parents
Week 25- What I would find in your bag
Week 26- What you think about your friends
Week 27- Why are you doing this 30 day challenge
Week 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Week 29- In this past month, what have you learned?
Week 30- Who are you?

Kalau ada sesiapa nak buat di blog sendiri setiap hari, boleh tukarkan week tu kepada hari ya. Sebab asalnya memang day.

Mengenai Penulis Entri Ini :
Zahidah Dihaz juga penulis untuk blog Everything For You. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Khamis dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label zahidah dihaz. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah [Contest] Preloved items to let go

2 comments:

MUHAMMAD O'LOUGHLIN said...

entri dalam bahasa inggeris ?

zahidah dihaz said...

tak lah...buat bm pun tak pe...hehehehe


New Entry: Siapa nak? River View Seafood Restoran, free discount voucher