Saturday, May 28

Cabaran 30 Minggu Latihan Menulis - Topik 6

Kita dah sampai ke minggu ke 6 cabaran menulis. Masih bersemangat atau dah give up?

Ini adalah topik untuk minggu 6:
Tutorial _______

Susunkan satu tutorial untuk pembaca anda. Tanda blank di atas menandakan anda boleh menamakan ia mengikut tutorial anda, seperti Tutorial Buat Kek, atau Tutorial Kemaskan Blog dan sebagainya. Apa yang penting tutorial itu diolah sendiri.

Untuk menyertainya sila ikuti arahan WAJIB di entri ini :
http://www.100penulis.com/2011/04/cabaran-30-minggu-latihan-menulis.html
(Syarat #1 sehingga #6 perlu dibuat kalau target markah penuh! Syarat #4 iaitu tagging, tidak perlu dibuat lagi untuk minggu ke-6 ke atas)

Submit LINK ENTRI SAHAJA di bawah. Jika ada soalan/komen kemukakan di sini

Berikut adalah senarai peserta yang menyahut cabaran :

2-2-2-2-2 = 10 Markah : alana zainal
2-2-2-2-2 = 10 Markah : DaYiNi
2-2-2-2-2 = 10 Markah : Siti Suriani
2-2-2-2-2 = 10 Markah : nini
2-2-2-2-2 = 10 Markah : Marina
2-2-2-2-2 = 10 Markah : Ziera Azlan
2-2-2-2-2 = 10 Markah : AdamXis


Mengenai Penulis Entri Ini :
100penulis ialah admin untuk blog 100penulis.com. Anda boleh mengikuti beliau di sini dan di Twitter. Sebarang pertanyaan tentang penyertaan sebagai editor blog 100penulis.com bolehlah diemailkan kepada 100penulis[at]gmail[dot]com. Sila jangan spam. Spam email dengan promosi 'bisnes online' atau MLM dan sebagainya akan ditongsampahkan secara automatik.

14 comments:

►AdamXis◄ said...

assalam...nak join lagi...lagi 24 minggu...fuuhh

http://www.adamxis.com/2011/05/100penulis-tutorial-pasang-quancast.html

ziera said...

Hmm~ actually tak reti wt tutorial.. bila pikir lame2.. Bru dapat idea.. Hrp dpt fullmark lg... hehe~ Sudi2 la mmbaca dan komen apa yg patut~ ^_^

http://blogcikziera.blogspot.com/2011/05/cabaran-minggu-6-tutorial-video-maker.html

Marina said...

salam...saya nak join tq http://www.marinaosman.com/2011/06/cabaran-minggu-6-tutorial-buat-slides.html

nini said...

http://duniasaya2001.blogspot.com/2011/06/week-6-tutorial-food-styling-cereal.html

finally...huhu

Siti Suriani said...

http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/06/cm6-tutorial-bagaimana-membuat-ayam.html

tutorial ni dah siap dah.. try lah buat kat rumah yerp.. :)

100penulis said...

-ok-

DaYiNi said...

http://ksahhdupdinny.blogspot.com/2011/06/tutorial-cara-cara-nak-buat-donut.html

tuto yang simple ajeee ~

alana zainal (miss teddy) said...

anneyong!

link saya,
http://alanazainal.blogspot.com/2011/06/how-to-edit-dark-pictures-cabaran.html

hope it will help ya? :)

alana zainal (miss teddy) said...

hi..
kenapa ye link saya tak masuk senarai? :)

100penulis said...

-ok-

aq noor said...

totu makan cikit...

http://aq-islam.blogspot.com/2011/06/toturial-kek-batik-cabaran-minggu6.html

done!

Faziera193 said...

akhirnye, haha lame mendiamkan diri.. =)

http://faziera193.blogspot.com/2011/07/tutorial-mee-bandung-cabaran-minggu-6.html

izfanora said...

done

Tutorial lipat melipat

kEruL said...

done!

http://7518774.blogspot.com/2011/07/cm6-tutorial-kawan2.html?utm_source=BP_recent