Tuesday, April 5

hujan batu di negeri sendiri

Photobucket


Assalamualaikum.

Skang ni dah macam sebulan sekali je jengak sini. sori ye admin. hihi. Alhamdulillah sekarang aku dah selamat sampai di Malaysia.dah 10 hari kat tanah air sendiri. n memang x dapat dinafikan aku dah mula rindu tanah dan angin jepun. cewah! hahaha

Erm harini tak ada cerita menarik untuk dikongsi. Sekarang ngah cuti sebulan before start new life as a shakaijin. apa itu shakaijin? haaaa maksudnya org y dah keje la. haihhh cmno la ni kan nk start hidup baru, fasa baru ni. aku ni xpernah seumur hidup pun sebelum ni keje. part time ke. xpernah ok. this will be my 1st job. fuhhh cuak!

so guys, yang dah ada pengalaman keje bertahun2, atau yang baru masuk keje, any tips for me? 

Mengenai Penulis Entri Ini :
Ckynwan juga penulis untuk blog celoteh ckynwan. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label Ckynwan. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Rindu Angin Sejuk Jepun.

No comments: