Tuesday, April 5

HAPPILY AVER AFTER - BENAR KAH BEGITU ?




Hello readers......

Suka tengok cerita dongeng tak...? pasti you all tau jalan cerita Cinderella...Snow White...setiap cerita-cerita dongeng pada pengakhiran cerita pasti akan guna kan tag line..


"Happily Ever After..."


benar kah begitu....??

meh baca lagi........




Cinderella....memang tak asing dengan glass slipper nya......

mari kita lihat kesudahan kisah Cinderella setelah dia berkahwin dengan Putera Raja...


menghadapi kegagalan rumah tangga.....akhirnya menjadi pelanggan setia bar....hehehe..


macam mana pula dengan kisah Snow White....??


dulu dia menjaga 7 orang kerdil....bila dah kawin dengan sang putera...rutin hidupnya masih tidak berubah..

dari riak wajah Snow White...happy kah dia...?


Rapunzel yang punyai rambut cantik...panjang..lagi kuat..sehinggakan mampu menjadi tali untuk ahli sihir mahupun putera raja untuk naik ke menara..bertemu dengan nya...

apa pengakhiran kisah si Rapunzel ini...??


rambut dia dari sehari ke sehari gugur....sebab di sahkan menghidapi lukemia....kesian kan...? maka...terpaksa guna rambut palsu...


Red Riding Hood....??

nenek dia demand sangat...nak makan yang best-best...McD..KFC..Pizza...dia lak tak dapat makan...geram punya pasal...dia makan semua makanan yang dipesan oleh nenek dia..

mana serigala....?? bukan kah dah mati kena kapak dengan si pemotong kayu...tak gitu...??


Sleeping Beauty.....


nama pun Sleeping Beauty...tido jer la kerjanya.....


Princess Jasmine & Aladdin


Aladdin kawin denganPrincess Jasmin ni tak ikhlas...dia nak jadi Sultan...

setelah takhtanya di rampas oleh Aladdin...Princess Jasmin telah diceraikan...nak balas dendam punya pasal....di jadi terrorist...untuk merampas kembali kuasa pemerintahan...



Princess Pea.....di sebabkan sebiji kacang Pea.....dia telah berjaya berkahwin dengan Putera Raja...


dek kerana cerewetnya melampau sangat....semua tilam tak best...sudahnya dengan dia sekali kena buang...huhuhuh...


Beauty & Beast....


frust...bila Beast dah handsome...dia mula cari perempuan lain...maka Beauty pun cuba la mencantikkan lagi wajahnya dengan pemedahan plastik...

kesian kan...??


Little Mermaid...

kesudahannya dia tak dapat kawin pun dengan putera raja kan..then dia di sumpah jadi buih2 di laut...tul tak..?


kesian punya pasal....ahli sihir tu tukarkan dia jadi mermaid...tapi dia dah di buang keluarga..
tak tau mana nak pergi....

maka dengan rela hatinya dia duduk dalam akuarium kat Aquaria..
sadis kan.....??

Ini la yang benar-benar terjadi dalam dunia nyata betul tak...?

hidup kita ni kan ibarat roda.....sekejap kita di bawah....sekejap kita di atas...kemudian di bawah sekali lagi..hingga la ke akhir nyawa......setuju...??

reblog dari APA KATA HATI_FAIRY TALES


Mengenai Penulis Entri Ini :
nabilah_2908 juga penulis untuk blog APA KATA HATI. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap SELASA dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label nabilah_2908. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah KEPALA AYAM.

2 comments:

eiela said...

nih minat cerita dongeng ek. ingat semua jalan cerita tuh. hmm,,biasalah, dah nama pun cerita dongeng so semuanya dongeng belaka.

Latest Entri :
Panas Sebab Banyak Dosa

Aida Ismail said...

hehe. cantik je gambar. apa apa pun, kita tak perlukan kisah fairy tales untuk hidup happily ever after. inshaAllah dengan doa dan berkat Allah dan ibu bapa kita boleh bahagia dunia akhirat. inshaAllah. =)