Saturday, April 30

Cabaran 30 Minggu Latihan Menulis - Topik 2

Macamana dengan topik minggu lepas? Dah join belum? Rata-rata menulis tak banyak yang boleh dibuat dengan RM 100. Betul, tapi dengan perancangan atau tabungan tentunya yang sedikit lama-lama jadi bukit kan?


Ini adalah topik untuk minggu 2:
Kalau saya seorang pengarah filem..

Untuk menyertainya sila ikuti arahan WAJIB di entri ini :
Submit LINK ENTRI SAHAJA di bawah. Jika ada soalan/komen kemukakan di sini

Berikut adalah senarai peserta yang menyahut cabaran :

1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : izfanora
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : kEruL
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : fA!Z
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : mia Olive
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : cik LaLa
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : DaYini
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah :  Siti Suriani
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah :  aq islam
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah :  QUE ADAMS
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : therosputih
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : .b.e.d.d.y.
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : alana zainal
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah :  sue sopian
1-2-2-1-2-2 = 10 markah : Tupai Karan
1-0-0-1-2-1 = 5 Markah : HASH
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : D Yatie
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : sLeepYhead
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : nn
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : The Crow Empire
1-2-0-1-2-0 = 6 Markah : nurul lalala
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : Sarah
0-2-2-1-2-0 = 7 Markah : Norashiqin Kamaruzaman
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : ►AdamXis◄
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : HEMY
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : zahidah dihaz
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : Ziera Azlan
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : muhammad Jr
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : nini
0-2-2-1-2-2 = 9 Markah : Eurika
1-2-0-1-2-0 = 6 Markah : NHIDAYAT
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : Faziera193
1-2-0-1-2-0 = 6 Markah : shandye
0-2-2-1-2-2 = 9 Markah : Nur_Muslimah


Mengenai Penulis Entri Ini :
100penulis ialah admin untuk blog 100penulis.com. Anda boleh mengikuti beliau di sini dan di Twitter. Sebarang pertanyaan tentang penyertaan sebagai editor blog 100penulis.com bolehlah diemailkan kepada 100penulis[at]gmail[dot]com. Sila jangan spam. Spam email dengan promosi 'bisnes online' atau MLM dan sebagainya akan ditongsampahkan secara automatik.

52 comments:

Nur_Muslimah said...

http://coretancintagengmuslimah.blogspot.com/2011/04/kalau-nur-jadi-pengarah-filem-jeng3.html

shandye. said...

ok, done!

http://thepinkmonkeywrites.blogspot.com/2011/04/kalau-saya-seorang-pengarah-filem.html

Faziera193 said...

Aku Jadi Pengarah Filem?? | Cabaran Minggu 2

NHIDAYAT said...

http://ilovefullcreammilk.blogspot.com/2011/04/kalau-saya-seorang-pengarah-cm2.html

:))

Eurika said...

Kita pon dah sahut cabaran ini....
http://eurikalifezz.blogspot.com/2011/04/jika-aku-seorang-pengarah-filem.html

thanks alot.......

100penulis said...

-ok-

nini said...

http://duniasaya2001.blogspot.com/2011/05/week-2-kalau-saya-seorang-pengarah.html

=D

muhammad Jr said...

nah amik. haha

http://negativebecomepositive.blogspot.com/2011/05/kalau-aku-seorang-pengarah-filem.html

:)

Ziera Azlan said...

http://ziera-azlan.blogspot.com/2011/05/cabaran-minggu-2-kalau-saya-seorang.html



PS: saya dah submit... sudi-sudilah membaca yep.. ^_^

zahidah dihaz said...

Done! http://www.zahidahwahid.com/2011/05/week-2-aku-seorang-pengarah-filem/




New entry:Shopping: Emilio Valentino

HEMY said...

http://hasnulefendi.blogspot.com/2011/05/kalau-saya-seorang-pengarah-filem.html

hehe..siap gak minggu dua punya..dok kampung payah skit nk berkarya

HEMY said...

wokeh..dh join utk minggu dua nye cabaran...

http://hasnulefendi.blogspot.com/2011/05/kalau-saya-seorang-pengarah-filem.html

muhammad Jr said...

dah siap !

http://negativebecomepositive.blogspot.com/2011/05/kalau-aku-seorang-pengarah-filem_02.html

100penulis said...

-ok-

►AdamXis◄ said...

assalam...datang nak join

http://www.adamxis.com/2011/05/100penulis-kalau-saya-seorang-pengarah.html

Norashiqin Kamaruzaman said...

assalam...hye...done for 2nd challenge...(n_n)

http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/05/kalau-aku-jadi-pengarah-filem.html

100penulis said...

-ok-

Sarah said...

http://nursarahahms.blogspot.com/2011/05/aku-pengarah-filem-cabaran-minggu-2.html

nurul lalala said...

Sorry lambat..

http://luvknewrule.blogspot.com/2011/05/andai-aku-seorang-pengarah-filemcabaran.html

The Crow Empire said...

Cabaran Minggu kedua di sahut! Kalau ade tak kene kasi tegur yeh. heheh..

http://thecrowempire.blogspot.com/2011/05/filem-arahan-crow-picture-cabaran.html

(^____^)

100penulis said...

-ok-

nn said...

http://bendingbackwards.blogspot.com/2011/05/law-x-human-resource-x-film-director.html

sorry lambat. busy sangat dengan kerja -_-

sLeepYhead said...

dh buat dari petang, tapi tenet lembab cam siput baby..

http://girllovesblue.blogspot.com/2011/05/kalau-aku-jadi-macam-director-ahmad.html

100penulis said...

-ok-

D Yatie said...

http://notadyatie.blogspot.com/2011/05/d-yatie-si-pengarah-filem-cabaran.html

HASH said...

kalau jadi pengarah filem|CABARAN MINGGU 2

100penulis said...

-ok-

Tupai Karan said...

Aku Jadi Pengarah Filem!

http://tupaikaran.blogspot.com/2011/05/aku-jadi-pengarah-filem-cm2.html

sue sopian said...

salam..

ni utk topik ke-2..

http://ladymiaka86.blogspot.com/2011/05/kalau-sue-seorang-pengarah-filem.html

alana zainal (miss teddy) said...

entri baru saya :)
A Film Director?

.b.e.d.d.y. said...

lambat. sibuk praktikal. sorry

http://beddythebest.blogspot.com/2011/05/kalau-saya-seorang-pengarah-filem.html

100penulis said...

-ok-

sue sopian said...

salam..

sorry. lambat. x blh anta komen plak aritu.

Kalau Sue Seorang Pengarah Filem | Cabaran Minggu 2

therosputih said...

therosputih menjoinkan diri jugak dengan entry di sini

http://therosputih.blogspot.com/2011/05/kalau-aku-pengarah-filem-cabaran-minggu.html

100penulis said...

-ok-

QUE ADAMS said...

baru berkesempatan menyahut cabaran..

http://cheriteraque.blogspot.com/2011/05/pengarah-filem-cm2.html

alana zainal (miss teddy) said...

post sy dah didelete by blogger after submit kat sini..and yes saya dpt 10 marks..do i have to re-do?

alana zainal (miss teddy) said...

entri saya dah hilang..jadi saya send yg baru..minta link kan kembali ya?

http://alanazainal.blogspot.com/2011/05/film-director-cabaran-minggu-2.html

100penulis said...

-ok-

aq islam said...

entri minggu 2...

http://aq-islam.blogspot.com/2011/05/kalau-saya-seorang-pengarah-filem.html

Siti Suriani said...

http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/05/kalau-lah-saya-seorang-pengarah-filem.html

nak joinn.. :) tak t'lmbat agi kn? :)

100penulis said...

-ok-

DaYiNi said...

sedang di perbaiki blog saye secepat yg mungkin ~ =)

DaYiNi said...

ade sedikit kemusykilan
>boleh ke buat entry bebnyk dalam 1 hari then post kat 100.penulis ?
>boleh tak kalau nk buat topik 4 dulu ke,,, baru buat topik dua..,. (tak ikut turutan) boleh ??
>boleh ke kalau topik 1 buat hari sabtu.,. topik 2 buat ari selasa gitu.,. bole ??
boleh jawab kn blog saye ?
thnks ~ =)

100penulis said...

@dayini,

boleh, ikut pada kelapangan masa awak :)

DaYiNi said...

ok ! thnks for de answer.,.

saye buat topik 2 pulakk

http://ksahhdupdinny.blogspot.com/2011/05/kalaulah-aku-ni-seorang-pengarah-filem.html

bye ~

cik LaLa said...

Yeah ini topik ke 2 dr saya..

http://sofieluna.blogspot.com/2011/06/cm-2-kalau-saya-seorang-pengarah-filem.html

mia Olive said...

Kalaulah saya seorang pengarah filem??

fA!Z said...

ini entri kedua saya..

Kalau saya seorang pengarah filem...

kEruL said...

second week : http://7518774.blogspot.com/2011/06/cm2-kalau-saya-seorang-pengarah-filem.html

100penulis said...

-ok-

izfanora said...

done..

Saksikan di pawagam filem arahan aku