Saturday, April 23

Cabaran 30 Minggu Latihan Menulis - Topik 1

Ini adalah topik untuk minggu 1:
Kalau saya diberi RM100 sekarang, saya akan..

Untuk menyertainya sila ikuti arahan WAJIB di entri ini :
Submit LINK ENTRI SAHAJA di bawah. Jika ada soalan/komen kemukakan di sini

Berikut adalah senarai peserta yang menyahut cabaran :

1-2-2-1-2-2 = 10 Markah :  izfanora
0-2-2-1-2-2 = 9 Markah : kay aniza
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : cik LaLa
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : kEruL
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : fA!Z
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : Siti Suriani
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah :  DaYiNi
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : aq islam
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : therosputih
1-0-2-1-2-0 = 6 Markah :  lost kitty
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : alana zainal (miss teddy) 
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : Tupai Karan
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : sue sopian
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : The Crow Empire
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : sLeepYhead
0-2-2-1-2-1 = 8 Markah : Norashiqin Kamaruzaman
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : Sarah
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : syamimi fatin
0-0-2-1-2-2 = 7 Markah : aiza aidir
0-2-2-1-2-2 = 9 Markah : QUE ADAMS
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : zahidah dihaz
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : nurul lalala
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : Faziera
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : NHIDAYAT
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : .b.e.d.d.y.
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : Ziera Azlan
1-2-0-1-2-2 = 8 Markah : shandye
1-0-2-1-2-0 = 6 Markah : Mss Ieza
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : nn
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : HEMY
0-2-2-1-2-2 = 9 Markah : Eurika
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : mia Olive
1-2-2-1-2-2= 10 Markah : Afza Afreeda
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : nur aisya humaira
1-0-1-1-2-2 = 7 Markah : HASH
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : D Yatie
1-2-2-1-2-0 = 8 Markah : muhammad Jr
0-0-1-1-1-1 = 4 Markah : !!Kodet!!
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : Nur Muslimah
1-2-2-1-2-2 = 10 Markah : ►AdamXis◄


Mengenai Penulis Entri Ini :
100penulis ialah admin untuk blog 100penulis.com. Anda boleh mengikuti beliau di sini dan di Twitter. Sebarang pertanyaan tentang penyertaan sebagai editor blog 100penulis.com bolehlah diemailkan kepada 100penulis[at]gmail[dot]com. Sila jangan spam. Spam email dengan promosi 'bisnes online' atau MLM dan sebagainya akan ditongsampahkan secara automatik.

57 comments:

HASH said...

menarik, nak join ! before nk enter ni, kena follow ape2 dulu ke ? or nk join group ke ape ke ?

►AdamXis◄ said...

Assalam nak berkarya disini jugak...dah join buat entri...maaflaa pasal label tuu panjang sgt...saya pendekkan kpd 100penulis...

►100Penulis : Kalau saya diberi RM100 sekarang, saya akan..

100penulis said...

@hash : tengok syarat kat sini

xperlu follow / join group

Nur_Muslimah said...

http://coretancintagengmuslimah.blogspot.com/2011/04/kalaulah-nur-dapat-rm100cabaran-minggu.html
join..

!! Kodet !! said...

Kalau diberi RM100

muhammad Jr said...

hey 100penulis

http://negativebecomepositive.blogspot.com/2011/04/kalau-saya-diberi-rm100-sekarang-saya.html

dah joinnnnn !!!

D Yatie said...

Salam. Saya Join, link saya

http://notadyatie.blogspot.com/2011/04/rm100-dalam-tangan-cabaran-minggu-1.html

HASH said...

kalau dapat RM100 | cabaran minggu 1

percubaan oleh H. moga di terima. tima kaseh .

nur aisya humaira said...

Assalam, saya nak join jugak ye..:)

►100penulis : Kalau saya diberi rm100,saya akan

100penulis said...

-ok-

mia Olive said...

http://justcomesfrommyheart.blogspot.com/2011/04/rm100-freecabaran-minggu-1.html - RM100 FREE

Eurika said...

Saya dah buat, x tau la betul ke tidak. Tolong respon yer..terima kasih.

Eurikalifezz:Jika RM100 saya yang punya http://eurikalifezz.blogspot.com/2011/04/jika-rm100-saya-yang-punya.html

100penulis said...

-ok-

HEMY said...

dah join ; http://hasnulefendi.blogspot.com/2011/04/kalau-saya-diberi-rm100-sekarang-saya.html. kalau ada yang tak menepati syarat bgtu ye

nn said...

joined!

http://bendingbackwards.blogspot.com/2011/04/20022011-rm-100-cabaran-minggu-1.html

Mss Ieza said...

na juin ^^

http://ceretacinta.blogspot.com/2011/04/100penulis-kalau-saya-diberi-rm100.html

shandye. said...

http://thepinkmonkeywrites.blogspot.com/2011/04/kalau-saya-ada-rm100-saya-akan-cabaran.html

100penulis said...

-ok-

Ziera Azlan said...

http://ziera-azlan.blogspot.com/2011/04/cabaran-minggu-1-kalau-saya-diberi.html

.b.e.d.d.y. said...

nak join jugak =)

http://beddythebest.blogspot.com/2011/04/kalau-saya-diberi-rm100-sekarang-saya.html

NHIDAYAT said...

http://ilovefullcreammilk.blogspot.com/2011/04/kalau-saya-ada-rm100-cm1.html

100penulis said...

-ok-

Faziera said...

Jika RM100 diberi kepada aku | Cabaran Minggu 1

nurul lalala said...

http://luvknewrule.blogspot.com/2011/04/kalau-ada-rm100-sekarang-cabaran-minggu.html

zahidah dihaz said...

http://www.zahidahwahid.com/2011/04/week1-rm100-percuma/

QUE ADAMS said...

nak joinn ... i mmg sgt2 baru , kalo ade salah tlg bgtau yer . tq

http://cheriteraque.blogspot.com/2011/04/jika-tiba2-dapat-rm100.html

100penulis said...

-ok-

aiza aidir said...

Saya sahut cabaran ni..ngee...
http://aizaaidir.blogspot.com/2011/04/jika-ada-rm-100.html

syamimi fatin said...

http://syamimifatin.blogspot.com/2011/04/rm100-dalam-genggaman-nak-buat-apa-ya.html

please komen kalau ada prob. tq

100penulis said...

-ok-

Sarah said...

Assalam, sy sahut cabaran ini.. hehe http://nursarahahms.blogspot.com/2011/05/100penulis-cabaran-minggu-1.html

Norashiqin Kamaruzaman said...

Assalam...hye...join sini....=)


http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/05/bila-rm-100-datang-melayang-kat-aku.html

100penulis said...

-ok-

sLeepYhead said...

assalam...sy abil. dah anta entri! yippie...

http://girllovesblue.blogspot.com/2011/05/kalau-la-dapat-rm-100-cabaran-minggu-1.html

The Crow Empire said...

Salam.

Crow minat nak join sama. Dapat jemputan dari Adamxis.

Untuk permulaan, 'topik 1' dah siap. Kalau tak mengikuti syarat. Sila tegur ye!

http://thecrowempire.blogspot.com/2011/05/dapat-rm100-ini-cara-crow-cabaran.html

(^___^)

100penulis said...

-ok-

sue sopian said...

Salam..

sue join cabaran ni.. kalau ada yg silap harap diberitahu ye..

Kalau Sue Dapat RM100 Sekarang? | Cabaran Minggu 1

Tupai Karan said...

Berikan Aku RM100 | CM1

A retarded kitty said...

boleh tak tulis pasal topik ni sekarang?

100penulis said...

@A retarded kitty,

boleh, nak start bila pun xpe

alana zainal (miss teddy) said...

my entry..:)
RM100 to be mine

lost kitty said...

http://another-chapter-of-my-life.blogspot.com/2011/05/cabaran-1-kalau-aku-ada-rm.html

baru topik first

therosputih said...

baru nak join...

http://therosputih.blogspot.com/2011/05/dapat-rm100-aku-nak-cabaran-minggu-1.html

100penulis said...

-ok-

aq islam said...

saye bwu nk join...
http://aq-islam.blogspot.com/2011/05/kalau-saya-diberi-rm100-cabaran-minggu1.html

DaYiNi said...

alhamdulillah ` saye join ~

http://ksahhdupdinny.blogspot.com/2011/05/kalaulah-aku-di-beri-rm100-sedebik-cm1.html

DaYiNi said...

saye nk joinn !

http://ksahhdupdinny.blogspot.com/2011/05/kalaulah-aku-di-beri-rm100-sedebik-cm1.html

yg terbaru ! ngeh3x !

Siti Suriani said...

http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/05/kalau-saya-diberi-rm100saya-nak-buat.html

100penulis said...

-ok-

DaYiNi said...

emm.. mintak maaf di atas ke"ralat"an yg berlaku ~ kalau nk komen tekan yg " 0 143 org merengek mintak duet" sorry ~ =(

fA!Z said...

dah join!

Cabaran Minggu 1

kEruL said...

first week : http://7518774.blogspot.com/2011/06/cm1-kalau-saya-diberi-rm100-sekarang.html

cik LaLa said...

Salam 100penulis..

ini entry saya untuk 1st topic..

http://sofieluna.blogspot.com/2011/06/cm1-kalau-saya-diberi-rm100-sekarang.html

100penulis said...

-ok-

kay aniza said...

saya join ya. Entri pertama:-

http://kay-aniza.blogspot.com/2011/06/kalau-saya-dapat-rm-100-hari-ini.html

jenguklah!:)

izfanora said...

sy join..

Ibu, beri aku RM100

Tupai Karan said...

-ok-