Friday, April 1

April itu tidak fool


semalam, kecoh dalam kelas tingkatan satu yang aku ngajar, duk sebok tangkap cicak, letak dalam box, pastu usik kawan2 perempuan dorang...and, aku pun tak terkecuali...hampeh punya students...bleh plak mengganggu gugat keimanan aku dengan cicak....huh...nasib la aku berjaya mengcoverkan diri ini dengan baik...penyamaran ku berhasil dengan jayanya...hakhakhak

bila aku tanya dorang, nak buat apa ngan cicak tu, 2,3 orang jawab....



cikgu...esok april fool...

kesian sama april tu, april tak fool, yang fool nye, kamu2 sekalian...errr...bley tak kalu aku selaku cikgu dorang pegi cakap lagu kat depan sume...hauhauhau...okay2...jaga tingkah laku anda dengan baik wahai cikgu...

hari ni, hari pertama dalam bulan april...huh...dah masuk bulan april beb, tuptaptuptap dah smpai ke hari ni, mcm2 dah kita lalui sepanjang tahun 2011 ni kan...pahit manis payau masin masam...mcm2...azam yang korang pasang itu ari apacer? hehehe...dah on the way nak tercapai ke mcm mana...hikhikhik

ni ari ni, aku tatau la apa la aktiviti fool students aku kekgi, kalu tetibe aku yang jadik mangsa, memang aku bertukar jadik singa lapar baru bangun tidur la, ngan rambut mngerbang2 bagai, aku ngap2 sekor2, buat sup tulang....goreng pon sodap...huh...baru dorang tau sape yang jadik mangsa, sape yang jadik pemangsa....

aku terus terang, sangat2 la tak suke benda2 mcm ni, uih...toksah duk ikut sangatla budaya omputeh sana...biarkan depa sume, kita ni, amek yang baik2 sudahlah, takyah duk cedok pakai sume yang dorang buat....ni tak, dorang sambut valentine, kita pun valentine lah, dorang fool, kita pun kalut ribut nak fool jugak...adehla....

so, kepada sume pembaca budiman sekalian, jangan fool2 ye ari ni, ari ni ari jumaat, penghulu segala hari, hari yang sangat mulia...paling penting, ari ni bukan ari fool hokeh....

notakaki : tak sabar nak tgk cite wild hogs malam ni....lalalalala


Mengenai Penulis Entri Ini :
therosputih juga penulis untuk blog therosputih. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Jumaat. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label therosputih. Selamat berkenalan semua.

2 comments:

humbleyat said...

adoi..sian cicak tu jadi mangsa...
ya, sokong, jangan diagungkan sgt april fool tu :-)mulaiakn hari jumaat lebih afdal..hehe

therosputih said...

humbleyat
cicak pun jadik barang mainan budak2 sekolah...hehehe

selamat hari jumaat jugak utk kamu...