Monday, March 14

Mesti Baca : Status Updates FB Yang Teringin Kita Jawab


Ada kalanya bila kita melagho ngadap facebook, maka terbacalah macam-macam jenis status update kawan-kawan kita. Ada yang best, ada yang mentrigger kita untuk merespon, ada yang hmm tak larat nak baca dah, ada jugak yang memualkan.

Kat sini aku bagi 5 contoh status update yang gamaknya selalu kita terbaca dan kalau tak sedar mungkin diri sendiri ada terpublish camni. Macamana respons yang diexpect? Slalunya pro saja kan. Walaupun hati jengkel nak reply ikut dan ja tapi memandangkan tu kawan kita, tak sampai hati la kan.. Teringin tu memang teringin tapi sanggup ke reply camni?

CONTOH 1 :

CONTOH 2 :

CONTOH 3 :

CONTOH 4 :

CONTOH 5 :

Semua dialog adalah rekaan semata-mata. Aku tengah boring ok? Profile fb di atas dua-dua kepunyaan aku, so tak dak sapa terlibat. Tapi kalau termakan cili cepat-cepat pi minum ayaq tau :). Sekian.
http://tupaikaran.blogspot.com/2011/03/mesti-baca-status-updates-fb-yang.html

Mengenai Penulis Entri Ini :
Tupai Karan juga penulis untuk blog @hatitupai. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label Tupai Karan. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Single Apartment 2.

3 comments:

dyg said...

adei...hahahaha...postif dan negatif..

isabelle said...

hahaha...i loike

Adzriel AB said...

tergelak akak membacanya sorang2..