Wednesday, March 30

Masalah Lelaki Yang Perlu Anda Tahu

.Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. lama seyh saya menyepi.. apa pun, semoga semuanya hepi. =)



Entry ini bukan untuk melemahkan kaum Adam. walaupun tak semua bermasalah, tapi kebanyakan orang lelaki memang bermasalah. jadi kena terima lah.

Kelemahan yang ada pada kita bukan untuk diperam, tapi untuk diperbaiki. berusahalah mengatasi segala kelemahan itu untuk menjadi orang yang lebih berjaya. jom kita tengok apa masalah orang lelaki ni..

001
Bila perempuan layan dengan baik, lelaki akan kata.. "minah ni jatuh cinta kat aku la"
tapi..
Bila perempuan tak layan, lelaki akan kata.. "pehh.. sombong giler perempuan ni"

002
Bila perempuan pakai baju lawa-lawa jumpa dia, lelaki akan sangka.. "minah ni nak ngorat aku la ni, pakai lawa-lawa.. padahal jumpa kat depan pintu je."
tapi..
Bila perempuan pakai selekeh.. lelaki akan kata.. "minah ni kuno betul.. orang ke apa ni?"

003
Bila perempuan membangkang, lelaki akan kata "keras kepala betul minah ni.."
tapi..Bila perempuan diam senyap, lelaki akan kata.. "takde otak ke?"

004
Bila perempuan lebih bijak, lelaki akan kata.. "ala.. aku saje bagi chance kat dia"
tapi..
Bila lelaki lebih bijak, dengan bangganya lelaki kata "hahaha.. orang hebat, biasa la"

005
Bila perempuan tak cintakan dia, lelaki akan sedaya upaya memujuk & merayu.
tapi..
Bila perempuan dah cintakan dia, sedaya upaya lelaki cuba meninggalkan perempuan tu.

006
Bila perempuan luahkan masalah kat dia, lelaki akan kata "banyak betul masalah minah ni, heh!"
tapi..
bila perempuan tak mau kongsi masalah, lelaki akan kata "ala.. you ni tak percayakan i la.."

007
Bila perempuan membebel, lelaki akan kata " you ni macam mak nenek tau.. hari- hari bebel kat i."
tapi..
Bila lelaki yang membebel, lelaki akan kata.. "i bukan apa, i sayang kat you.."

008
Bila perempuan tak tepati janji, lelaki akan kata.. " you ni tak leh dipercayai la"
tapi..
Bila lelaki tak tepati janji, lelaki akan kata.. "i terpaksa buat macam ni you.. "

009
Bila perempuan merokok, lelaki akan kata.. "pehh.. minah merokok. gila teruk dia ni."
tapi..
Bila lelaki merokok, lelaki akan kata.. "merokok baru la gentleman.." [merokok membahayakan kesihatan]

010
Bila perempuan sakiti hati, lelaki akan kata.. "you ni kejam kat i.. sampai hati you.."
tapi..
Bila lelaki pulak yang buat, dengan selambanya lelaki kata.. "ala.. you ni sensitive la.."

haaa? macamana? kalau terasa kelemahan diri, perbaiki lah.. ala.. bukan lelaki je bermasalah, perempuan pun bermasalah jugak. sape yang takde masalah, memang "bahagia" sangatlah hidup.. lalala~

Nota kaki : Entry ni repost daripada Blog Budak Malaysia. walaupun berkali-kali baca, saya masih rasa "eh.. macam betul lah!". heee =P

Mengenai Penulis Entri Ini :
ASaDa RyutaRo juga penulis untuk BLOG BUDAK MALAYSIA. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Rabu. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label ASaDa RyutaRo. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Cukuplah.. Dah Lama Sangat.

6 comments:

ezzu said...

hahahaha...btol jgak tu...

zahidah dihaz said...

setuju....

adik lelaki saya sangat kuat membebel, mengalahkan perempuan...memang tension kalau dengar dia membebel...hehehe


New Entry: Pemandu Lelaki lebih ramai terlibat dalam kemalangan

Led said...

ni boleh buat relationship propaganda reference ni...

Miss Kira said...

ada certain yg betul...hahahaha

KhairulAffandy said...

x sume camtu

Selendang cinta said...

pendekkan cerita..masalah utama lelaki adalah EGO..hehe..peace.....:p