Friday, March 11

gumbira lalalalala



salam sume...sekolah aku sekarang ni ngah sibuk ngan ujian pertengahan penggal 1...aku ni plak, duk kalut ribut nak siapkan mcm2, nak check soklan, marking bagai lagik...sedor tak sedor, dah ari jumaat upenya ari nih...ecewah...yang paling2 aku duk tunggu...esok sabtu...esok CUTI hahahahaha

cuti yang paling2 aku duk tunggu...sobabnyo eh...esok aku bakal berangkat pulang...ekekeke...balik kampung beb...tak sabor2 nak habiskan ari nih...lantaklah keje yang makin menimbun pun, ada aku kesah? huh...langsung tak kisah...

balik semenanjung...harga tiket? huh...jangan disebut2...kekgi ada yang berdarah idung karang...tp nak buek camno...kalu itulah harga yang perlu dibayar untuk aku spend masa kat rumah, sama2 ngan keluarga...duit sume tolak tepi...tak kisahla...sementara diberi peluang ni, tak salah kalu kita rebut peluang yang ada...

eh...korang yang cuti sama ngan dak2 sekolah ni...apa plan korang? cuciter kat sini...plan aku? hmmm...
  1. nak pi borong benang banyak2, nnti fly sini balik, nak mengait sepuas2nya
  2. nak suh mak masak banyak2...nak makan makan makan dan makan
  3. nak pi borong manik
  4. nak jahit baju kurung bebanyak, hehehehe
  5. nak gi jenjalan umah kengkawan yang ado
okeh dah...nak list tu je...itu baru benda wajib...benda sunat tatau lagik...adeh...gaji tak dapek lagi, tp bersusun barang nak beli...itu adalah contoh2 insan yang hampeh...adehlaaaaa....

notakaki : lambatnya cuti...hauhauhauhau


Mengenai Penulis Entri Ini :
therosputih juga penulis untuk blog therosputih. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Jumaat. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label therosputih. Jom join GA terbaru dari aku, senang saje, klik GA komen dan menang

6 comments:

koshary said...

selamat mengait, selamat makan, selamat menjahit baju kurung, dan selamat bercuti! =D

p/s:kalau kami nak tempah baju melayu ke, boleh dapat discount harga editor? :D

anyss said...

AsSalamualaikum,
hu hu hu Koshary dah mula nak main jarummmmm ----> sila! sila! akak tak kacau la la la

Waaaaa selamat bercuti ya. Lain kali tempat tiket awal2...yang cuti skolah hujung tahun pun dah kluar offer. Murah deknon! Geram je nak pi melencong tapi tak ada orang teman yang boleh sponser sekali hu hu hu



“Tsunami di Jepun: Rakyat Malaysia selamat”

“Sabah dilanda Tsunami?”

therosputih said...

koshary
harga editor...wah...terbaek dari ladang...tp bleh je, dialu2kan...nak free pun boleh....

therosputih said...

anyss
hehehe...kesian koshary jadik bahan kat sini...hehehe

susah jugak tu takde yang nak teman apatah lagik mau menyeponsor...aih...cepatla carik seponsor berdekatan...

shandye. said...

selamat bercuti ticher!
jgn nakal2!
eheh...

therosputih said...

shandye
alamak...dah ternakal sudah...ahaks...

cuti da habes....uwaaa...mami...its over...(pengaruh cite just for laughs)