Friday, March 18

cuti sekolah tinggal 2 hari lagi


dup dap dup dap...dah tinggal 2 kerat je lagik cuti...adehla...pasni, nak kena tempuh mcm2 ragam plak...nak buek camno, life must go on kan...nak tak nak, kena telan jugak...

ari tu, entry aku psl plan apa nak buat sepanjang cuti ni...so, setakat ari ni, sumenya dah dipenuhi kecuali part nak jumpa kengkawan...sobabnyo, kawan2 sume tak balik cuti sekolah nih, pastu plak, ngan cuaca tak menentu 2,3 menjak nih, lagilah mengharukan suasana cuti...
oh ya, sebelum aku melalut lebih panjang, aku nak wish takziah pada mereka yang terlibat ngan gempa bumi dan tsunami yang kat jepun tu, sabar banyak2, dan doa aku, moga kalian tabah menghadapi dugaan yang ada...sesungguhnya, setiap yang berlaku itu tak lain tak bukan, sume atas kehendak allah yang maha kaya, dia lebih mengetahui ttg apa yang berlaku dan terjadi dlm kehidupan seharian kita...

pastu ari tu, mase ngah tgk berita, ada isu psl botol susu dari polikarbonat pe ke nama tah...aih...botol susu pun nak dibuat dari benda alah tu gak ke...janganlah wei...dulu, mase aku ngah belajar kat ipt, pernah kena tegur ngan sorang akak ni, suh jangan guna botol air dari plastik tu, yelah, bg aku, botol air dr plastik tu sngatla menarik, cantik2 lak tuh design dia, sape tak berkenan kan dek non kan...aku ni tak terkecuali, pas kena tegur mcm tu, terus tugar botol, tak beli2 smpai ke hari ni...so, moral of the story, janganla baby2 kita nnti guna botol dari jenis tu, tak selamat, lagipun, takde lagi kajian sehingga hari ni mengatakan botol jenis tu selamat digunakan...so, korang nak gak ke guna botol mcm tu kat anak sendiri? ha...jawab2...

notakaki : nak kuar soping, tp fulus pun takdak...haru betullah...


Mengenai Penulis Entri Ini :
therosputih juga penulis untuk blog therosputih. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Jumaat. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label therosputih. Jom join GA terbaru dari aku, senang saje, klik GA komen dan menang, sehingga 30.03.11

6 comments:

My Little Diary said...

wow! dah penuh xtvt ye...
hurrmmm saya ingat nak tgk movie ler bsk.. hehe

nn said...

kehidupan dah banyak yang tak selamat sekarang. haih.

Led said...

cuti sekola dah habis. nk kena paksa anak2 sedara buat kije sekola yg tak siap2. rotan tepi meja..

therosputih said...

My Little Diary
dah kena keje...huh...tak best...

therosputih said...

nn
tau takpe....sgt bahaya...takut jugak kadang2 tu....

therosputih said...

Led
garang jgk bapak sedaranya....hihihi...bgs2...inilah contoh yang kite mahu...