Tuesday, March 29

Aku Tak Popular Ke?




Assalamulaikum kawan-kawan. Nie entry cemas nie. Sedang berlumba dengan masa sebab kejap lagi nak pergi main netball. Wakaka. Walaupun tangan dan bengkak, pinggang dah sakit, terpaksa juga turun sebab tanggungjawab sebagai MPP perlu dijalankan. Tanggungjawab itu amanah. Kena lah tanggung kat dunia nie, kang dekat akhirat kena menjawab pula. betul tak kawan-kawan?

Alang-alang dah bagitahu kat korang-korang semua nie pasalah aku nie salah seorang orang penting kat MPP tue, (mood: berlagak giler), korang tak rasa ker aku nie popular giler kat tempat aku nie? Mesti lah aku popular kan? Bayangkan lah, 2minggu aku tercapap kat court netball tue untuk liga netball, takkan lah budak-budak nie tak kenal aku lagi. Kan? Kan? Kan? *Apasal aku berlagak sangat nie?


Bukan apa korang semua. Aku bukan nak gila glamour. Tapi aku bengang dengan sorang member yang gila glamour sedangkan diri dia tue memang tak dikenali langsung pun. Tak perlulah nak buat semua kerja yang dah terang-terang bukan kerja dia, then nak kecoh 15 bangunan (banyaknya bangunan kat sini) yang dia bertungkus-lumus buat kerja. Pastu nak cakap pula yang orang lain tak buat kerja. Wah, sedap nya bahasa. Kalau rasa dah pandai sangat, orang lain tak cukup pandai, buatlah cara orang pandai. Tapi, kalau dah mencanang cerita sampai satu dunia, bodoh ker bangang tue namanya?

Tapi kawan-kawan, kita nie sebagai orang yang pandai, kita buatlah pandai yer. Dah orang nak buat kerja kita, kita bagai je lah. Bukan kita suruh pun kan. Baru lah pandai namanya. Tambah lagi, bila kat kertas tue ada nama kita. Popular giler lah kita. Lepas tue, bila orang cerita pasal kita, mesti orang nak tahu kita yang mana satu kan. So, dengan buat muka pandai, kita pun tersenyum. Wah, memang gila popularlah kita nie. Betul tak??

Kalaulah entry nie tak ada orang nak komen, memanglah aku nie tak popular. Wah, sedihnya... Kawan-kawan 100penulis, komenlah.. Aku nak juga popular.. *Mood: Aku dah gila popular.. :)


Mengenai Penulis Entri Ini :
izfanora juga penulis untuk blog senyuman gadis gerimis. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label izfanora. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Bersyukurkah Aku?.

3 comments:

Tupai Karan said...

hihi izfanora.. don't worry sy pun xfofular jugak kat 100p ni ;p

Azreem said...

kawan dah komen dah ni.. :)
yang penting, kita maintain low profile..itu lebih baik L)

Post Terkini: Kenali taktik pasukan bolasepak antarabangsa

chenta said...

ala..popular tu tak penting pun...kan tupai karan? ^_^