Thursday, February 3

Teori Cinta Gunaan..





CINTA adalah berkadar terus terhadap kasih sayang dan berkadar songsang terhadap benci.


CINTA adalah berkadar terus terhadap potensi kesedihan/kekecewaan dan berkadar songsang terhadap potensi kebahagiaan.


betul ker??? hehehe fikir-fikirkan....


Zulkifly Omar juga penulis untuk blog Dariku Zulkifly. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Khamis. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label ZulkiflyEntry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Terlalu Berterus Terang

6 comments:

humbleyat said...

wah macam formula ni...:-)

Sam Posmen said...

cinta apabila dikenakan suatu daya atau momen akan menyebabkan perubahan dalam kasih sayangnya. sama ada lebih teguh atau crash cinta itu

kusut said...

hipotesis yg menarik. tapi aku kurang setuju kot :P

statement 1:
kadang2 ade jugak love-hate relationship. atau mcm little boys yg tarik rambut girl and suka buli dia.. sebab dia suka that girl

statement 2:
ramai je yg instead of bahagia, diorang jumpa sengsara. tapi tu fact of life la kot, tak jumpa cinta pun boleh sengsara atau bahagia

tapi aku rase, cinta yg sebenar adelah sangat lain dari sayang yg intense.

therosputih said...

ada betulnya jugak tu...

Zulkifly Omar said...

huble yat: kot larr teori... huhu
sam posmen: another teori nampaknya.. hehe
kusut: thx 4 ur opinion.... yerppp its love... not real physics.. one or two theory cannot explain everything...
therosputih: betul yg mana?? hehe

zahidah dihaz said...

mungkin boleh digunapakai formula ni


Hari pertama