Thursday, February 3

. Setuju tak? .


Sebuah persahabatan bagaikan rempah ratus. Ade yang pedas.. Ade yang masam manis.. Ade jugak yang pahit.. Ni sempoi punye perumpamaan.. Jangan korang amik serius pulak yea hehe! Secara jujur aien katekan.. Antara lelaki dan perempuan, Lelaki punye pertalian kawan paling KUAT dan TEGUH! Percaya tak?
Tengok ek, kalau lelaki ni punye kawan kena belasah.. Dia bawak back-up belasah balik orang tu kan? Okey korang tak terima.. Ermm If motor si Pulan ni kena curik, dia just buat 1 panggilan je Tup Tap member dia datang bawak member-member lain konvoi carik balik motor hilang tu.. Tak nak terima? Senang citer macam niee.! Pernah dengar lelaki-lelaki bergaduh cakap "aku tak nak kawan kau!" atau "Jamal dah tak kawan dengan Jamil sebab Jamal suke mengata belakang pasal Jamil".. Maka, lelaki ni kalau berkawan tak akan ade masalah. melainkan lelaki tu buat masalah..
Selalu nye, kite yang perempuan ni banyak masalah dalam berkawan. Setuju? Aien ngaku dan aien setuju! Beb, sebab tu lah orang selalu kaitkan perempuan dengan mengumpat.. Punca sesebuah pertalian kawan terputus adalah disebabkan mengata belakang, mengumpat orang itu ini, pendek kate susah lah nak percayakan kawan. Aien sokong! kadang2 kite tak sedar sedang mengata tentang sikap kawan kite.. Then, orang lain dengar, dia sampaikan pada kawan kite yang kite mengata dia.. Maka, kawan kite bengang dan mengumpat kite balik.. Tak pening macma tu?
Hurm, tapi yang bagusnye perempuan. Bila bergaduh, kite-kite settle care gentlewomen ryte? tak bertumbuk kan? Tak bawak geng-geng belasah orang kan? Tak sepak terajang bertumbuk sakan kan? kite settle baaaaik punye! Berbincang dan berkomunikasi. SETUJU?


Mengenai Penulis Entri Ini :
cik ain juga penulis untuk blog Cik Ain Nabila. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Khamis dan juga di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label cik ain. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Ekau mai Eden Poi.

8 comments:

chenta said...

setuju semuanya!

Fyzal said...

baca sambil angguk2.. tp ramai jugak laki setel masalah secara diplomatik :) hehehe.. kaum sendiri tetap kena backup jugak..

humbleyat said...

bergantung kepada keadaan jugak..tapi setuju cik ain hehe...

mencari sahabt yg sejati mmg sukar...

kusut said...

teringat video artis bergaduh kat tepi swimming pool. hehe. diorang tak bertumbuk tapi cakar2 tarik rambut lah

guys ade je yg mengumpat. aku dulu dgn housemate pun ade AGM utk lepak kutuk member2. lol. good times.

therosputih said...

pmpuan gaduh terus tak kawan smpai bila2...

pearl apple said...

ermmm...betol2...lagi satu laki nih sgt bagus dlm bersahabat..kawan buat jahat diam je...tegur pun tak..konon-kononnya hal aku hal aku ah, hal kau tggung sendiri ah~~kata kawan, kena la saling menasihati kan

zahidah dihaz said...

setuju! 100%....lagi nak tambah satu, perempuan kalau ada pakwe mesti kawan dia buang....setuju tak?


Hari pertama

FARAH ALI said...

Saya setuju... hehehe..:)