Wednesday, February 2

REBLOG: A Mother’s Journey


terjumpa sesuatu yang sangat menyayat hati di tumblr. decided to share it with 100penulis.com readers. sangat sedih tengok Cyndie French, seorang ibu, bersusah payah menjaga anaknya, Derek Madsen, yang merupakan seorang pengidap kanser.

hayatilah gambar-gambar di bawah.

esotericingeneral:
mrshadowbehindme:























This is the most beautiful, the most sad thing I have ever seen on Tumblr.
This actually made me cry.
i cried too :'(


tuntasnya, hargailah segala pengorbanan ibu (dan bapa) anda dan janganlah mensia-siakan nyawa dan kesihatan anda.



Mengenai Penulis Entri Ini :
nn juga pemilik blog nn meows!, nn spends! dan nn sells!. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Rabu. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label nn. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Ilsya Hijab @ Let's Rock Cancer

9 comments:

pearl apple said...

sedihnya...pengorbanan seorang ibu smp ke akhir hayat si anak...waaa~~sebaknya...

syafiqsulaiman said...

Mase aku pergi hospital baru2 ni..
aku tengok sorang ibu cina ni.. jage anak dia cina jugak laa.. naek sedeh gak aku.. kritikal gak anak dia tu.. sebab accident..

dlm 10 min je badan anak dia menggeletar.. mak dia then urut2 dada anak dia.. makan pun gune tiub masuk terus dalam perut..

Fyzal said...

i just speechless.. yeah it is beautiful and sad....

Zulkifly Omar said...

sedihnya.. kadang2 kita tak ingat pun mak kita.. kalau aku ni kadang nak kol pun susah2.. huhu.. hurmm

humbleyat said...

T.T sedih...sikit laginak jatuh air mata..gambar pun menceritakan segalanya.

therosputih said...

wah...terharu sesangat...

nn said...

kan? tengok gambar je dah rasa sedih sangat-sangat.

z said...

cry oredy... ='(

nn said...

i cried too the first time i read it :(