Thursday, February 3

Lagu-lagu K-pop kegemaran

Powered by BannerFans.com
Assalamualaikum.
Apa khabar kawan-kawan? Selamat menyambut Tahun Baru bagi mereka yang menyambut Tahun Baru Cina. Ada azam untuk tahun baru cina ini? Setiap kali tahun baru, mesti ada azam baru. Azam saya untuk tahun baru cina ini adalah saya akan bekerja bersungguh-sungguh sebab saya akan mula bekerja pada minggu hadapan. Entah macam manalah keadaan bekerja minggu hadapan. Minggu lepas saya kongsikan ciri-ciri lelaki idaman saya. Semuanya saya ambil dari watak drama korea yang sudah saya tonton. Kali ini saya hendak kongsikan pula tentang lagu-lagu kegemaran saya. Boleh teka tak lagu apa yang saya minat?
Semestinya K-pop. Lagu-lagu Korea lah. Sebenarnya saya sediri pun tidak berapa pasti sejak bila saya meminati lagu-lagu Korea. Dan sekarang ini pun memang fenomena K-pop sedang melanda. Di mana-mana negara semuanya tengah hangat dengan K-pop. Entah bagaimana mereka mampu memonopoli industri muzik dunia. Bilakah pula giliran demam muzik Malaysia akan menular?

Apa yang saya akan kongsikan adalah pilihan lagu-lagu K-pop yang sering saya dengar.Kebanyakannya adalah lagu untuk orang yang agak-agak kecewa, putus cinta, ditinggalkan dan lagu-lagu yang sedih. Entah kenapalah saya mudah sangat terpikat dengan lagu-lagu yang macam tu. Lagi-lagi kalau sudah tengok MV dia, kalau terdengar sahaja pun sudah boleh buat saya menangis. Entah apa-apalah saya ni.

CN Blue: 
Love
Wetoriya a.k.a I'm A Loner
Y, Why
Love Light
Sweet Holiday
Tear Drop In The Rain
Let's Go Crazy
Now or Never
Love Revolution

FT Island:

Missing You
I Hope
Baby Love
Love Sick
Thunder
Lie
Heaven
Love Letter
Bing Bing Bing
After Love
Bad Women

2PM
I'll Be Back

Bad Guy OST
가시꽃

Mary Stayed Out All Night OST
부탁해, My Bus!
Super Star
My Precious
Hello Hello

My Girlfriend Is Gumiho OST
Trap
Fox Rain
Hoi Hoi Song
Oh La La
Sha La La
We Are One

Oh! My Lady OST
Love Is
못났죠

Personal Taste OST
가슴이 뭉클
빗물이 내려서

Sung Kyun Kwan Scandal OST
Found You
Waiting for You to Tell Me Goodbye
Sad To Say

You're Beautiful OST
Still
Promise
Without Words
Good Bye

Rasanya cukuplah setakat ini sahaja dahulu. Lain kali saya tambah lagi senarai lagu-lagu lain pula ya. Semoga terhibur dengan lagu-lagu pilihan saya.

Mengenai Penulis Entri Ini :
Zahidah Dihaz juga penulis untuk blog Everything For You. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Khamis dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label zahidah dihaz. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Photo blog kembali aktif

6 comments:

nurul nadea said...

i love ft island..and lagu Gna "i'll back off so u can live better"..

Fyzal said...

tak pernah dgr lagu korea. citer korea pun tak tgk tapi ada satu citer korea yang saya tonton lama dulu - mmg best - tajuknya the successful story of bright girl.

anis.farhana said...

lagu dalam secret garden pun best!
semua yang kat atas pun best!

humbleyat said...

tau lagu2 korea pun dri adik 2...
pegi bazaar org melayu pun lagu korea..but tabik spring kat kedai cina yg pasang lagu maher zain:-)

kusut said...

tak penah dengar k-pop selain yg keluar kat radio. nnti ade masa sikit nak klik la satu2 link tu. tertarik ni

therosputih said...

wah...layan video lagu le gamaknya pagi ni...