Friday, February 4

jumaat terakhir aku sebagai penganggur


tik tok tik tok masa berlalu kan...kalu kita hitung, rasa lama je, cube kalu tak hitung...eh eh...kejap je kan dah habis bulan januari...

terbaru tentang kitaran hidup aku, satu lagi fasa akan bertambah...yakni kerjaya...hari ni, jumaat terakhir aku bersidang di 100penulis sebagai seorang penganggur bertauliah...isnin ni, 07.02.11, secara rasminya aku akan bergelar seorang guru, tak sanggup nak guna word pendidik sebab tugas mendidik itu sangatla berat...nak didik anak2 muda jadi insan yang berguna...
tataule korang dah tau ke belum, kalu sape2 pernah bace countdown kat blog aku atau bace entry aku sebelum ni, aku bakal terbang ke sarawak selasa ini, 08.02.11...tak pernah pegi ke sana, tatau mcm mana patut aku expect...hope sumenya dipermudahkan untuk aku...

wat masa sekarang ni, terus terang, aku banyak habiskan masa ngan family, mcm2 aktiviti buat bersama...nnti dah duk sana, kompemla dorang ni antara yang aku rindui...

dari penganggur, bebas buat apa sahaja kat rumah, ngan tak kejenya, pasni sumenya akan berubah...hehehe...keje jugak aku ni kan...tak sangka...tataula mcm mana dunia kerjaya aku nanti...korang doa2kanlah untuk aku ye...hehehe...aku pun doakan korang sume berjaya dalam apa jua yang korang buat...

notakaki : hope kat sana dapat tenet ngan jayanya, leh aku hupdate tetiap ari, kalu tak, mungkin ini entry terakhir aku kat 100penulis....pastu senyap...huhu...takmo la jadi mcm tu...



Mengenai Penulis Entri Ini :
therosputih juga penulis untuk blog therosputih. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Jumaat. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label therosputih. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah 3 days to go.

8 comments:

pearl apple said...

hoho..therosputih...selamat berkhidmat ye...

therosputih said...

pearl apple
thanks cik pearl...hehehe

Liz said...

waaaaaa selamat cikgu hihi...selamat bekerja

fara feroza said...

owhh...bakal cikgu ropanya...gud2... jadilah cikgu yg hebat yeee.. macam GTO...:)

TOLONG SAYA PENAMPAR ORANG

chenta said...

selamat bertugas dengan jayanya..gudluck k! ^_^

ztie said...

kalau ada broadband Dan internet. mmg bole tenet dgn jayanya. saya kat sarawak. jadi guru kat mana? good luck :)

zahidah dihaz said...

selamat menjalankan tugas...... saya pun sudah mula bekerja jugak hari ini...sarawak kat mana? kalau kuching bolehlah jumpa....


Hari pertama

therosputih said...

liz
time kasih ye...

fara feroza
GTO? aih...tataula jenis cikgu mcm mana sy ni nnti...

chenta
terima kasih ya

ztie dan zahidah dihaz
tatau lagi area mana, nntikan entry seterusnya mcm mana...hope dapat bertenet....
kalu ada rezeki leh jumpe...