Tuesday, February 8

Kenapa kita perlu senyum?? ^_^



Hari tu ada member i kat FB letak status dia macam ni

give me a very good reason to smile again, dear february.


Maaf ye kawan. Pinjam status kamu sebentar. Taknak tulis nama kamu sebab nanti ada yang tahu. Kamu pun mesti taknak kan?Hehehe. Pinjam jap tau ^_6

Bila dia letak status dia macam tu, i balas macam ni...

Kalau saya senyum 
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit


Sedikit part dari lagu Senyum.. Mesti ramai dah tahu lagu ni kan? I pun dah pernah letak liriknya dalam blog i ni. Then i naik kereta, i terdengar lagu Justin Bieber tajuk You Smile tu.

You smile I smile (whoa) 

You smile I smile 

Hey hey hey 

You smile I smile 
I smile I smile I smile 
You smile I smile 
Oh 
You smile I smile 
You smile I smile


Tahu tak kenapa kita perlu terus senyum? Even kita dalam gundah gulana, kecewa, sedih, kita tetap kena senyum. Kenapa??

Hari tu masa i nak balik Johor, i singgah Mydin MiTC jap sebab i nak kena beli barang yang my mum pesan. I takde masa nak beli awal, tambahan plak minggu lepaskan asyik hujan je, so i malas nak keluar. Then masa nak balik Johor tu, nak taknak i kena beli jugakan? Lepas je parking kereta, i terus rushing nak masuk mydin. Dah la ujan gerimis time tu. I plak macam terkejar-kejar sikit. So muka memang hampeh la. Tak senyum langsung. Yela.. Orang tengah nak cepatkan. Then masa nak menyeberang simpang kat parking kereta tu, ada la sebuah kereta ni lalu. Ada seorang lelaki muda yang drive. Sebelah tu ada perempuan yang agak berusia. Mungkin mum dia kot. I tunggu kereta tu lalu, so sempat la tengok orang dalam kereta tu. Tetiba lelaki yang drive tu senyum dekat i. Manis sangat senyumannya! Automatik i yang muka macam hampeh ni, senyum kat dia balik. Itula kuasa senyuman.

Walaupun kita tengah sedih ke hapa kan, senyum la sebab mungkin senyuman kita tu akan buat orang lain happy walaupun sekejap. Orang yang tengah serabut macam i kat atas tu, pun boleh lupa jap masalah bila tengok orang berikan senyuman pada i.Tambahan senyuman dari lelaki handsome plakkan. Heheheh. Gatai ye kau, chenta!Hehehe :P

So semua orang mesti senyum tau!




Mengenai Penulis Entri Ini :
chenta juga penulis untuk blog Suka Hati Sya. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label chenta. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Lawak Semalam!.

6 comments:

humbleyat said...

hehe dah tersenyum kat sini:-))))
magik betul entri nih..

chenta said...

wah..i buat magik ke?hehehe :P

pearl apple said...

betol2..kita kena selalu sgt senyum br tenang jer atie org yg terjumpa kita kan-kan

chenta said...

org yg tak suka kita, kalau kita asyik senyum kat dia, mungkin dia boleh jadi suka kita kan?hehehe

izfanora said...

smiley tue comel.. wat kami tersenyum disaat byk mslh..

senyuman ikhlas akan sampai ke hati penerimanya.. :)

chenta said...

izfanora : yes dear! senyuman yg ikhlas akan sampai ke hati penerimanya..sbb tu kita rasa happy dan tenang je bila org senyum ikhlas pd kita :)