Tuesday, February 1

DARI SUARA TURUN KE HATI



Hye readers.......hai

dari hari ke hari semakin buntu....tak tau nak cerita apa...

tapi tak pe... I akan terus usaha menyajikan n3 yang menarik untuk bacaan you all semua...

bagi I ianya menarik...jika tidak pada pandangan you all....maaf yer...

ha....ada apa dengan suara...??

nak tahu tak jantina Lappy or PC you all...??



kalau tengah-tengah boring boleh la cuba.....

Langkah 1 :

Buka Note Pad

Langkah 2 :

copy and paste perkataan ini di notepad you all

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


Langkah 3 :
save kan dengan extention  .vbs
contoh :

bila click save....file name akan jadi begini..
*.txt


tukar jadi  ".vbs"

contoh file name..
test.vbs

Langkah 4 :
bila dah save..pergi pada lokasi file yg di simpan...

on speaker..

kemudia click 2 kali...


maka..akan keluar la suara....

time tu..baru la you all tahu..PC/Lappy tu berjantina apa...
 
you all pun boleh ubah tau..

dari.. I Love You

jadi...I sayang You

jadi...Aku cinta padamu
(tapi yg ni bunyi pelik sikit lah...maklum lah lidah omputeh...huhu..)

ha....apa jantina PC/Lappy you all...?? 

saja suka-suka...moga terhibur..... 



Mengenai Penulis Entri Ini :
nabilah_2908 juga penulis untuk blog APA KATA HATI. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap SELASA dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label nabilah_2908. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah HARI MENTERNAK LEMAK.

3 comments:

therosputih said...
This comment has been removed by the author.
therosputih said...

hehe...pernah try, ada sorang blogger ni pernah publish entry psl ni...

humbleyat said...

alam mr.pc la..tapi takde perasaan pun..hehe