Thursday, February 17

. Budak zaman Sekarang .


Kongsi 1 cerite ngan korang semua.. Eden dah lama pendam, tapi hari ni baru nak terluah.. Tak larat nak simpan banyak cerite.. Kalau lama sangat, takut jadi bahan ngumpat.. Dari simpan dosa, better eden buang.. Haaa! Yang korang serius sangat nape? sempoi sudah.. Cerite kanak-kanak je..
Ade 1..2..3.. hari tu. Eden jenjalan dengan kawan-kawan.. Alaa, jalan cuci mate dekat Petaling Street.. Tak shoping pun, poket kosong mase tu.. Syok usha barang, terpandang sorang budak ni.. Budak sekolah rendah kot.. Tapi bukan adik korang la, adik kepada kakak yang lain.. Then mak dia cakap macam ni..
" Sayang, call papa jap. Tanya kat mane. Kite nak balik dah"
" Alaa ma, mama call la.. "
" Mama banyak barang ni kat tangan.."
" Okey maa.. "
Eden ingat dia nak capai h/p mama dia.. Eden takde lah focus sangat.. Dengan slumber dia seluk poket, kuarkan Apple-iPhone tu! Gilerr.. Mate eden mase tu, besar kecik besar kecik.. Budak sekolah rendah dah pakai i-pho.... xmampu nak habiskan kate. Jelez! Eden pun pakai Sony Yari je.. Huh! Budak zaman sekarang.. Canggih!


Mengenai Penulis Entri Ini :
cik ain juga penulis untuk blog Cik Ain Nabila. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Khamis dan juga di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label cik ain. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Ohhh Noo!.

9 comments:

risa said...

betul lah tu..anak saye pon mintak ape tau..upsr dapat 5As mintak laptop..PMR ni kalau straight A nak mintak motor LC..adoyaii anak oo anak

nn said...

biasalah tu kan. dulu budak sekolah mana ada laptop. sekarang baru sekolah rendah nak guna laptop. dulu kalau ada phone masa sekolah menengah tu dah gempak lah tu. sekarang, tak masuk sekolah dah ada handphone.

banyak pros and cons nya.

Fina Sophie said...

hiks. i dun give a damn. mak bapak diorang mampu, yg untung diorang lah kan.. :)

Aida Ismail said...

setuju dengan fina. hehe. kalau cikda mampu pun, cikda nak bagi untuk anak. apa salahnya kan?dulu kita tak dapat, setidaknya dapat bagi untuk anak. yang penting jangan manjakan sangat la kot. nanti entah apa apa yang di minta, sampai kita tak mampu nak tunaikan =D

zahidah dihaz said...

budak2 zaman sekarang....hanphone itu memang satu keperluan sudah sekarang ni....


New Entry: Hari yang membosankan

chenta said...

i pun jeles la dgn budak tu..nak jadi anak angkat pd mama dia la..hahahha

itula..kalau parents dia mampu, tak salah..huhuh

ztie said...

kalaulah jenis parent/family berduit takpelah. kalaulah kene kat family yg ssh.. ssh jugak nak ckp. dulu2 lepas spm jer dpt hp. tu pun yg cikai2 jer

anyss said...

Salam,
Saya sangat malu kalau kena jawab cal dalam komuter ke atau kat tempat awam sbb bebudak pun guna tepon canggih manggih, tapi tepon saya cap ayam je...boleh depa jeling kita macam kita ni baru mendarat dengan kereta filmistones. Huh!


Terkini di blog saya;

Berapa banyak Cukup Untuk Kita

r.k said...

gadjet yang canggih tidak dijual sekali dengan hati yang bersih . :)