Tuesday, January 4

When a girl ...








Pergh.. Setelah penat berjalan seharian hari ni pergi menonton wayang cerita Tron 3D dan membeli Big Apple yang menjadi kegemaran sebanyak 6 ketul ditambah pula dengan jagung cup yang sangat lazat, aku hampir terlupa untuk post entry hari ini. Nasib baik tak lupa terus. Hahaha. 

Hari ini, seronok kah anda semua? Aku? Biasa saja. Apa sangatlah dengan menonton wayang dan peroleh makanan kegemaran yang diidam-idamkan. Betul tak? Eh korang nie. Gile tak seronok. Aku seronok juga hari ini, berjalan-jalan mencuci mata dan mencari ketenangan sebelum semester bermula. Aku masih cuti lagi yer kawan-kawan. Jangan jealous.

Okay, entry kali nie, aku tak nak cerita yang berat-berat sangat sampai korang semua kena perah keringat otak. Aku pun tak terfikir nak buat entry camni. Cuma, tetiba terasa nak buat, dan terfikir, apalah salahnya kalau kongsi ramai-ramai. Aku dapat poem nie masa kemas-kemas almari buku aku yang tersangatlah kemas itu. Al-maklumlah, studentlah katakan. Sebenarnya, poem nie, member aku yang bagi dulu. So, kita sama-sama renungkan yer.


When a GIRL is quiet,
Millions of things are running in her mind.

When a GIRL is not arguing,
She is thinking deeply.

When a GIRL looks at you with eyes full of questions,
She is wondering how long you will be around.

When a GIRL answers, "i'm fine" after a few seconds,
She is not at all fine.

When a GIRL stares at you,
She is wondering why you are lying.

When a GIRL lays on your chest,
She is wishing for you to be hers forever.

When a GIRL calls you everyday,
She is seeking for your attention.

When a GIRL sms's you everyday,
She wants you to reply at least once.

When a GIRL says I Love You,
She means it.

When a GIRL says that she can't live without you,
She has made up her mind that you are her future.

When a GIRL says I Miss You,
No one in this world can miss you more than her.



 So, camne kawan-kawan? Apa yang korang dapat dari poem nie?


Mengenai Penulis Entri Ini :
izfanora juga penulis untuk blog senyuman gadis gerimis. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label izfanora. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Jangan Jadikan Wanita Itu Boneka.

22 comments:

therosputih said...

apa yang aku dapat?

rasa hidup ni indah plak....ekekeke

chenta said...

poem utk org bercinta..i tak..hahahah!

eiela said...

poem yang best. =)

Latest Entri :
Saya Minta Maaf, Maafkan Saya

Fina Sophie said...

okey noted. lepas ni "when a guy.." pulak XD

shandye. said...

chenta.... terasa eh? oops.... jgn maree...

kusut said...

mungkin guys bleh guna poem ni utk mengayat XDXD

chenta said...

tak terasa pun..tapi betul la ni poem org bercinta...rite??

KeCiK said...

Ok, dalam banyak-banyak stanza ni paling best.

When a GIRL lays on your chest,
She is wishing for you to be hers forever.

Wewitt.

:)

chenta said...

suke betul kecik..heheh

izfanora said...

@therosputih: bestnyer dpt wat org rasa hidup nie indah.. huhuhu..

izfanora said...

@chenta: xsemestinya utk yg bercinta lah chenta. hikhikhik..

utk sesiapa saja. blh knl seorg girl tue camner..

izfanora said...

@fina sophie: huhu.. sebenarnya, sy dpt 2 poem.. when a girl & when a guy.. sedang mencari di mana ia berada.. nantikan kemunculannya next week k.. klu der rezeki.. :)

izfanora said...

@shandye: chenta xmarah kot.. huhu.. tp, nma dier pun chenta.. pelikkan.. huhu.. bercinta yer chenta? :P

izfanora said...

@kusut: kasanova r kusut nie.. :P

izfanora said...

@kecik: wewitt.. sy pun suka yg tue.. huhuhu..

chenta said...

hahahaha..nama i je chenta..tapi tak bercinta pun..heheheh

nabilah_2908 said...

perempuan lebih bersikap terbuka dari lelaki..? huhu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TUESDAY NIGHT

syaftome said...

but when a girl don't please you at all...
it's better to leave them alone...
and move on...

izfanora said...

@nabilah_2908: depends on individu tersebut..

izfanora said...

@syaftome: kecewa ker?

syaftome said...

kecewa???
hahaha...agak ah...
tp nak buat camner...
hidup mesti diteruskan...haha...
and mesti gembira selalu...

humbleyat said...

amboi, poem ni mmg membuai perasaan sket...
tapi suka part ni, prp ni mmg sgt tersirat..:-)

"When a GIRL answers, "i'm fine" after a few seconds,
She is not at all fine"